Ministrul Justiției. Întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune

16 Mar 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 174

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatelor de presă ala Ministerului Justiției din data de 15 martie 2017, ministrul justiției, domnul Tudorel Toader a avut o serie de întâlniri la sediul ministerului cu reprezentanți ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și ai Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, cu conducerea Institutului Național de Expertize Criminalistice și reprezentanții sindicatului „Criminaliștii” și cu conducerea Direcției Naționale de Probațiune și reprezentanții Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune (SNCSP).


În cadrul întâlnirii cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și ai Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, discuțiile au vizat teme de actualitate, printre care problematica resurselor umane, cariera și modificările legislative privind statutul personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, drepturile salariale și condițiile de muncă ale acestei categorii profesionale.

Reprezentanții ministerului au prezentat demersurile și măsurile cu efecte imediate pentru asigurarea respectării statutului profesional și instituțional al personalului din cadrul ANP.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cu această ocazie, s-a stabilit continuarea activității „Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar” și aprobarea procedurii privind acordarea unor drepturi, conform legislației în vigoare.

Ministrul justiției și-a exprimat întreaga deschidere pentru un dialog constant și constructiv și acordarea unui sprijin efectiv, potrivit atribuțiilor și competențelor legale și instituționale, în vederea unei bune desfășurări a activității personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Domnul Tudorel Toader a subliniat faptul că are în vedere interpretarea și aplicarea corectă a legislației în vigoare, precum și modificarea acesteia, unde se impune, prin dispoziții legale care să fie coerente, clare și previzibile.


Principala temă abordată în cadrul întâlnirii cu conducerea Institutului Național de Expertize Criminalistice și reprezentanții sindicatului „Criminaliștii” a vizat solicitarea adresată Ministerului Justiției de către conducerea Institutului Național de Expertize Criminalistice și reprezentanții sindicatului „Criminaliștii”, de a emite un punct de vedere referitor la eliminarea diferențelor salariale.

Ministrul justiției și-a exprimat dechiderea în vederea identificării soluțiilor legale pentru rezolvarea problemelor evocate, subliniind faptul că în ceea ce privește competența decizională în materia salarizării personalului din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, aceasta aparține exclusiv conducerii acestui institut.

În cadrul aceleiași întâlniri, a fost menționată necesitatea consolidării statutului personalului Institutului Național de Expertize Criminalistice.

Totodată, domnul Toader a asigurat atât conducerea institutului, cât și pe reprezentanții sindicatului, de sprijin constant și constructiv în vederea găsirii unor soluții adecvate, inclusiv prin modificarea legislației aflate în vigoare pentru ca personalul din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții.


În cadrul discuțiilor cu conducerea Direcției Naționale de Probațiune și reprezentanții Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune au fost abordate teme de actualitate pentru sistemul național de probațiune privind cariera, salarizarea și condițiile de muncă ale personalului de probațiune, precum și măsurile legislative și instituționale necesare consolidării statutului acestei profesii, mai ales prin prisma prevederilor Codurilor penal și de procedură penală.

Reprezentanții ministerului au prezentat demersurile efectuate în vederea identificării soluțiilor adecvate și implementării măsurilor cu efecte imediate și pe termen lung care să asigure stabilitatea și recunoașterea statutului profesional al consilierilor de probațiune.

De asemenea, reprezentanții ministerului au evidențiat în concret, acțiunile și activitățile aflate în desfășurare în vederea remedierii problemelor referitoare la situația lipsei de personal și a sediilor, menționând demersurile efectuate pentru asigurarea creșterii bugetului alocat Direcției Naționale de Probațiune.

Ministrul justiției a luat act de problemele evocate urmând ca în ceea ce privește identificarea soluțiilor să se țină seama de atribuțiile și competențele instituționale și a asigurat participanții de sprijinul efectiv în susținerea desfășurării activității consilierilor de probațiune.

La finalul întâlnirii, domnul Tudorel Toader a subliniat faptul că are în vedere analizarea întregii legislații existente pentru actualizarea acesteia prin dispoziții legale coerente, clare și previzibile.

Ministrul Justiției. Întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, Institutului Național de Expertize Criminalistice și Direcției Naționale de Probațiune was last modified: martie 16th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter