Ministrul justiției anunță că proiectul de grațiere va merge spre aprobare în Parlament

1 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 447

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În conferința de presă din seara zilei de 31 ianuarie 2017, ministrul justiției a arătat că Guvernul a adoptat în ședința din aceeași seară un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, pe lângă ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale.

Cu privire la grațiere, Florin Iordache a anunțat că Guvernul a trimis spre adoptare legislativului, prin procedură de urgență, două proiecte de lege care vizează grațierea, după cum urmează: primul proiect de lege se referă la grațierea unor pedepse, iar cea de-a doua modificare se referă la executarea pedepselor prin care deținuții câștigă o zi de libertate la 10 de zile executate.

Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Lege pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor”, a afirmat el.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Referitor la grațierea unor pedepse ministrul a precizat următoarele: „La prima lege, cea care vizează grațierea unor pedepse am eliminat, așa cum a fost în proiectul inițial, și nu vizează violatorii, faptele de corupție, actele cu violență, recidiviștii, pedepsele cu suspendare și prioritar pentru noi a fost recuperarea prejudiciului”.

Despre Legea nr. 254 privind executarea pedepselor, domnul Iordache a pus în evidență că proiectul de modificare este o inițiativă a vechiului Guvern și că el a fost rearanjat în concordanță cu poziția actuală a conducerii ANP, astfel încât să fie ușor de aplicat.

Este vorba de recursul în compensare: la fiecare 10 zile, cei care sunt în penitenciar și beneficiază de condiții deosebite, practic câștigă câte o zi. Deci, practic, la o lună, câștigă 3 zile; repet este o inițiativă a vechiului Guvern, pe care noi am pus-o în concordanță cu observațiile pe care le-au făcut cei de la ANP”, a spus ministrul Justiției adăugând și faptul că: „Cele două proiecte de lege vor merge în procedură de urgență la Parlament”.

Sursa informației: Mediafax

👍Vezi și Plenul CSM a votat în unanimitate pentru sesizarea CCR în legătură cu modificarea codurilor penale

Ministrul justiției anunță că proiectul de grațiere va merge spre aprobare în Parlament was last modified: februarie 1st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter