[UPDATE: Participarea ministrului justiției la conferința cu tema „Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” – Tokyo] Ministrul justiției și reprezentanții Băncii Mondiale – proiectul „Cartierul pentru Justiție”

16 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 304

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 16 februarie 2018: Participarea ministrului justiției la conferința cu tema „Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” Tokyo, Japonia

Potrivit unui comunicat, în data de 13 februarie 2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, și secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta Safta, au participat la lucrările conferinței cu tema: „Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane”, organizată de Centrul de Instruire pentru Dezvoltare al Băncii Mondiale, din Tokyo, în colaborare cu Guvernul Japoniei și cu orașele Yokohama și Kawasachi, care se desfășoară în această săptămână la Tokyo, în Japonia.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În acest cadru, Ministerul Justiției a prezentat, în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice și Primăria Municipiului București proiectul Cartierul pentru Justiție. Astfel, a fost abordată problematica infrastructurii sistemului judiciar și situația specială a capitalei din această perspectivă, conceptul Cartierului pentru Justiție, principalele provocări cu care se confruntă autoritățile implicate și schimbările urmărite prin realizarea proiectului.

Conferința a reprezentat o oportunitate deosebită pentru promovarea proiectului Cartierul pentru Justiție și identificarea soluțiilor în vederea realizării acestuia.

Sursa informației


Update 12 februarie 2018: Întrevederea dintre ministrul justiției și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România

Potrivit unui comunicat, în data de 9 februarie 2018, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, și a doamnei conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, cu E.S. domnul Kisaburo Ishii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, însoțit de domnul Tomotaka Yoshimura, Secretar I.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea juridică și academică, precum și la proiectul Cartierul de Justiție. Conceput a fi un complex urbanistic, proiectul își propune să asigure sediile instituțiilor aparținând sistemului judiciar.

Întrevederea respectivă a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor bilaterale și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.

Sursa informației


Ministrul justiției și reprezentanții Băncii Mondiale – proiectul „Cartierul pentru Justiție”

Potrivit unui comunicat, în data de 23 ianuarie 2018, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu următorii reprezentanți ai Băncii Mondiale: Dean Cira, Lider – specialist urbanism, Suzy Yoon-Yildiz, Senior Operations Officer, Alexandra Călin, consultant și Emmaline Burduja, analist operațiuni.

La întâlnire, din partea Ministerului Justiției, au participat domnii: Ion Claudiu Teodorescu, secretar general, Sebastian Constantin Costea, consilier personal al ministrului justiției, Marian Cătălin Spiroiu, jurist și Andrei Adrian Pană, specialist sistemul judiciar.

Întâlnirea a avut ca scop discutarea aspectelor tehnice și a pașilor necesari pentru realizarea, în parteneriat, a proiectului „Cartierul pentru Justiție”.

Vezi și Discursul domnului Robert Cazanciuc în cadrul dezbaterii prilejuite de lansarea albumului „PALATE DE JUSTIȚIE DIN ROMÂNIA”

Conceput a fi un complex urbanistic, proiectul își propune să asigure sediile instituțiilor aparținând sistemului judiciar, iar schema funcțională a Cartierului pentru Justiție va avea în vedere regruparea spațiilor destinate instanțelor de judecată și parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în București, precum și a altor instituții din sistemul judiciar.

Vezi și Discursul domnului Augustin Ioan în cadrul dezbaterii prilejuite de lansarea albumului „PALATE DE JUSTIȚIE DIN ROMÂNIA”

Totodată, în cadrul proiectului de reabilitare urbană, în funcție de spațiul disponibil, vor fi avute în vedere și alte obiective de interes public.

Sursa informației

[UPDATE: Participarea ministrului justiției la conferința cu tema „Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” – Tokyo] Ministrul justiției și reprezentanții Băncii Mondiale – proiectul „Cartierul pentru Justiție” was last modified: februarie 16th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter