Ministrul Toader îşi va prezenta raportul în februarie

12 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 310

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

După ce a revenit în țară de la Strasbourg, ministrul justiției, Tudorel Toader, a avut vineri o întâlnire cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), temele discutate fiind: acoperirea deficitului de personal și încheierea acordului colectiv.

„«În cadrul întâlnirii, au fost abordate aspecte referitoare la finalizarea statutului funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor, stabilirea standardelor necesare desfășurării activității, acoperirea deficitului de personal, precum și încheierea acordului colectiv», se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Și tot vineri, ministrul Tudorel Toader a prezentat, pe Facebook, măsurile luate de Ministerul Justiției în perioada februarie-decembrie 2017 pentru dezvoltarea sistemului penitenciar, în care se precizează, printre altele, că, în bugetul pe anul în curs, au fost alocate fonduri pentru lucrări de investiții în vederea creării a peste 5.000 de noi locuri de detenție în perioada 2019-2023.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„Potrivit datelor prezentate de Tudorel Toader, în ceea ce privește infrastructura, se arată că a fost aprobată, pentru Penitenciarul Berceni, achiziția unui studiu de fezabilitate, destinat construirii unui penitenciar cu o capacitate de 1.000 de locuri, respectiv P47-Berceni, în prezent fiind în curs de desfășurare procedura de achiziție a Contractului de servicii de proiectare pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru P47-Berceni”, scrie Agerpres.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, la TVR1, că, în această lună, va prezenta, în Parlament, un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public.

News.ro consemnează părerea ministrului Toader, în legătură cu activitatea DNA: „Întrebat în legătură cu eficiențele DNA, el a spus că, parțial, instituția este eficientă, iar parțial, nu, referindu-se la achitări, la urmăriri penale începute, după care mai mulți ani nu se face nimic sau la condamnările la CEDO”.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut, recent, o serie de declarații în legătură cu modificările aduse legilor justiției, susținând că modificările aduse acestora „împing mai multă responsabilitate la CSM” și „consolidează sistemul justiției”.

„«Aș vrea să vorbesc puțin de manipulare. S-a spus că se ia independența justiției. Este o mare minciună. În primul rând că toate aceste legi împing mai multă responsabilitate la CSM. O să vedeți, dacă vă uitați în proiectul de modificare a Legii nr. 317/2004, care e CSM-ul, veți vedea că CSM-ul este Dumnezeul justiției. Împărțit pentru procurori, Secția de procurori, pentru judecători, Secția de judecători. Deci, se produce o separare a secțiilor, fiecare pe categoria de probleme specifice meseriei. Și vine legea și cu o completare: nu poți să fii în CSM, dacă nu ai vechime minimum șapte ani în branșă, ori procuror, ori judecător», a declarat Traian Băsescu, vineri seară, la România TV”, scrie Agerpres.

Traian Băsescu a adăugat că un alt element important, introdus prin modificarea legilor justiției, este cel privind „auditarea sistemului de repartizare aleatorie a dosarelor”.

„Se auditează la fiecare doi ani, cu auditor internațional, e foarte important. Sigur că multora nu le convin lucrurile acestea. Și mai ales cred că nu le convine mutarea Secției de investigare a infracțiunilor comise de magistrați la Parchetul General, dar toate lucrurile acestea nu fac decât să consolideze justiția. Se separă munca de procuror de cea de judecător, sunt amândoi magistrați, dar statutele le sunt complet diferite”, a afirmat fostul președinte Băsescu, notează Agerpres.

Formularul 600 revine în actualitate.

„Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a susținut, referindu-se la controversatul Formular 600, că toți contribuabilii sunt asigurați medical, adăugând că, până în 25 martie, Guvernul va veni cu un act normativ care să comaseze cele cinci formulare câte au persoanele fizice într-unul singur”, scrie Cotidianul.

Și tot News.ro redă o declarație a ministrului Teodorovici, în legătură cu impozitarea veniturilor Bisericii.

„«Nu mi-am schimbat punctul de vedere, dar nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar a sublinia mult mai bine și mai clar rolul pe care Biserica îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Acele sume, pe care teoretic statul ar trebui să le ia, rămân la Biserică, nu le ia statul deloc. Iar Biserica folosește acei bani în activități cu caracter social: copii cu probleme, persoane cu dizabilități, oameni în vârstă. Discutăm împreună care sunt acele activități pe care statul ar putea să … (le impoziteze n.r.), dar suma respectivă nu o ia statul, ci rămâne la nivelul bisericii», a declarat Teodorovici, la Antena 3”, arată News.ro.

În finalul Revistei, scriem despre un accident aviatic care a îndoliat Rusia.

„Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Aparatul, aparținând Saratov Airlines, a dispărut de pe ecranele radarelor la puțin timp de la decolarea de pe aeroportul Domodedovo, din capitala rusă. Echipele de salvare ajunse la locul prăbușirii aparatului au găsit, deocamdată, trupurile a doi dintre pasageri. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz. Președintele rus, Vladimir Putin, a prezentat condoleanțe rudelor celor decedați în accidentul aviatic de la Moscova și a cerut crearea unei comisii guvernamentale pentru a demara o anchetă, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Ministrul Toader își va prezenta raportul în februarie was last modified: februarie 12th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter