Mircea Ursuța: Relațiile dintre avocați și magistrați se vor îmbunătăți treptat, în câțiva ani

3 mai 2016
2 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 5 (2 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 852
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Avocat dr. Mircea Ursuța, formator I.N.P.P.A. este optimist în privința evoluției relației dintre avocați și magistrați, care astăzi este tensionată, în unele instanțe din România.
Avocatul Ursuța consideră că aceasta relație se va îmbunătăți treptat, în câțiva ani, prin eforturi comune ale avocaților și magistraților.

„Nu trebuie să așteptăm de la magistrați, trebuie să facem, ce ține de noi!” – spune avocatul Ursuța, explicând că, doar o bună pregătire profesională a avocaților, modul în care se își reprezintă clienții, la termenele de judecată, respectul pentru sine și pentru profesie, dar și respectul arătat magistraților în instanțe, pot schimba relațiile dintre partenerii actului de justiție.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Ursuța remarcă lobby-ul pe care reprezentanții altor profesii juridice l-au făcut în ultimii ani, fapt ce a determinat o diminuare a listei serviciilor juridice, oferite exclusiv de avocați. „Avocatura va trebui sa se readapteze situației, pentru că nu are ce face.” – afirmă avocatul Ursuța.

Mircea Ursuta Congresul avocatilor 2016

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Mircea Ursuța: Relațiile dintre avocați și magistrați se vor îmbunătăți treptat, în câțiva ani was last modified: mai 5th, 2016 by Mircea Ursuța

Despre autor:

Mircea Ursuța

Mircea Ursuța

Este doctor în drept, lector la Facultatea de Drept a Universității din Oradea, lector la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Județului Bihor și consilier al Baroului Bihor din 2011.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter