Modificare Cod fiscal. Impozite locale

8 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 414

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Legea nr. 209/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (intrare în vigoare: 1 ianuarie 2018, M. Of. nr. 875/ 7 nov. 2017)

Această lege modifică, începând cu data de 1 ianuarie 2018, prevederile Codului fiscal sub următoarele aspecte:

1. Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură ori arheologice (indiferent de titularul dreptului de proprietate sau administrare) cu fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată. Se exclud din această categorie încăperile din aceste clădiri folosite pentru desfășurarea de
activități economice. De asemenea, nu se datorează impozit/taxă pe teren pentru suprafețele construite ale terenurilor aferente acestor clădiri, cu excepția terenurilor folosite pentru activități economice.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

2. Pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee sau case memoriale care nu se includ în categoria de clădiri de la pct. 1, consiliile locale pot hotărî acordarea de scutiri sau reduceri pentru impozitul/taxa pe clădiri. De asemenea, pentru terenurile ocupate de aceste clădiri, inclusiv zonele de
protecție instituite, se poate acorda, de către consiliile locale, scutirea/reducerea impozitului/taxei pe teren.

3. Prin hotărârea consiliului local, se poate acorda scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe teren pentru suprafețele neconstruite ale terenurilor cu regim de monument istoric, în funcție de suprafața afectată și de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziția publicului pentru vizitare ori a instituțiilor specializate pentru cercetare.

Modificare Cod fiscal. Impozite locale was last modified: noiembrie 16th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter