[UPDATE: Discutarea sesizării privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex amânată de către CCR] Comisia juridică a Camerei Deputaților dezbate definiția constituțională a căsătoriei

30 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 864

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 martie 2017: Discutarea sesizării privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex amânată de către CCR 

Curtea Constituțională a României a amânat joi, 30 martie 2017 pentru data de 27 iunie, discutarea sesizării referitoare la nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex – anunță Agerpres.

Reamintim că în februarie 2017, Coaliția pentru familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, inițiativa beneficiind de o expunere de motive destul de amplă și fiind semnată de 3 milioane de cetățeni.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În iulie 2016, Asociația ACCEPT și Coaliția antidiscriminare au prezentat cazul a doi soți, cetățeni americani, care au dat în judecată statul român în urma refuzului de recunoaștere a căsătoriei lor, oficiată în 2010 la Bruxelles. Avocata cuplului care dorește recunoașterea în România a căsătoriei între persoanele de același sex, a anunțat în octombrie 2016 că a solicitat CCR să adreseze două întrebări Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg pentru clarificarea termenului de „soți” – arată aceeași sursă.

Tot în luna iulie 2016, CCR a constatat că propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

Curtea Constituțională indică, în motivarea deciziei, că prin înlocuirea sintagmei „între soți” cu sintagma „între un bărbat și o femeie” se realizează doar o precizare în privința exercitării dreptului fundamental la căsătorie – menționează și HotNews.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil inițiativa cetățenească și a făcut o serie de observații și propuneri.


Comisia juridică a Camerei Deputaților dezbate definiția constituțională a căsătoriei

Conform punctului 1 de pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Camerei deputaților din data de 28 februarie 2017, aceasta a dezbătut proiectul de modificare a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca o relație dintre un bărbat și o femeie.

Acest proiectul de revizuire a legii fundamentale a fost depus la Parlament anul trecut de către Coaliția pentru familie, însoțit de trei milioane de semnături.

Comisia Juridică din Senat a adoptat deja cu unanimitate de voturi proiectul de modificare a Constituției – informează Digi24.

În prezent, în Constituție se precizează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”. Revizuirea Constituției poate fi făcută prin inițiativă cetățenească dacă se reușește strângerea a 500.000 de semnături de la cetățenii români cu drept de vot provenind din cel puțin jumătate din județele țării.

Din „Coaliția pentru Familie” fac parte 23 de asociații și ONG-uri, iar comitetul de inițiativă este multiconfesional: ortodocși, catolici, greco-catolici, baptisti și penticostali.

De asemenea, potrivit unui comunicat din data de 27 februarie 2017, Coaliția pentru Familie a transmis la această dată liderilor partidelor parlamentare și liderilor grupurilor parlamentare din Camera Deputaților o scrisoare prin care solicita respingerea propunerii legislative cu privire la parteneriatele civile, aflată în dezbaterea Camerei Deputaților.

[UPDATE: Discutarea sesizării privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex amânată de către CCR] Comisia juridică a Camerei Deputaților dezbate definiția constituțională a căsătoriei was last modified: martie 30th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter