Modificarea anexei la OMS nr. 1.376/2016 pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sănătate (OMS nr. 963/2017)

8 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 327

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OMS nr. 963/2017
(M. Of. 726 din 8 septembrie 2017)
Pentru a asigura un acces echitabil la aceste servicii la nivel regional, capacitatea de îngrijire în regim ambulatoriu va fi îmbunătățită în regiune, cu accent deosebit pe județele Alba, Covasna și Harghita, unde astfel de facilități sunt în număr limitat sau în stare deficitară.

În M. Of. nr. 726 din 8 septembrie 2017, a fost publicat OMS nr. 963/2017 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.376/2016 pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sănătate.

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc
Art. I din OMS nr. 963/2017

Potrivit art. I, în anexa „Planurile regionale privind serviciile de sănătate” la OMS nr. 1.376/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 988 și 988 bis din 8 decembrie 2016, punctul VII „Plan regional privind serviciile de sănătate Regiunea Centru”, la capitolul 3 „Planul regional privind serviciile de sănătate pentru Regiunea Centru”, punctul 3 „Strategia de reconfigurare pentru regiunea Centru”, subpunctul 3.5.2 „Obiective strategice regionale și plan de dezvoltare” se modifică și va avea următorul cuprins:

3.5.2 Obiective strategice regionale și plan de dezvoltare Pentru a asigura un acces echitabil la aceste servicii la nivel regional, capacitatea de îngrijire în regim ambulatoriu va fi îmbunătățită în regiune, cu accent deosebit pe județele Alba, Covasna și Harghita, unde astfel de facilități sunt în număr limitat sau în stare deficitară. 

Printre direcțiile specifice de dezvoltare a ambulatoriilor clinice se numără: 

– investițiile în reabilitare și echipamente; 
– creșterea gradului de acoperire cu medici și servicii în specialitățile clinice de bază în toate zonele urbane, în special medicină internă și chirurgie generală, care înregistrează cel mai mare deficit în regiune; 
– suplimentarea numărului de medici în domeniile clinice care înregistrează deficit mare și adresabilitate mare în regiune, de exemplu, reumatologia și neurologia pediatrică, în special în județele Covasna și Harghita”.

Art. II din OMS nr. 963/2017

Conform art. II, respectivul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Modificarea anexei la OMS nr. 1.376/2016 pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sănătate (OMS nr. 963/2017) was last modified: septembrie 8th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter