Modificarea din oficiu a vectorului fiscal

11 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 461

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 2899/2017 privind modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2.012/2016 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum și a modelului și conținutului unor formulare (intrare în vigoare: 10 octombrie 2017, M. Of. nr. 793/ 6 oct. 2017)

Prin acest ordin se modifică OPANAF nr. 2.012/2016 în sensul eliminării prevederilor referitoare la modificarea din oficiu a vectorului fiscal ca urmare a inactivității temporare înscrise la Registrul comerțului. În acest sens, se modifică Anexa nr. 1 la ordin. Se elimină prevederile privind înscrierea/radierea din oficiu a persoanelor impozabile în Registrul operatorilor intracomunitari (ROI a fost eliminat prin O.U.G. nr. 84/2016, de la 1 ianuarie 2017).

De asemenea, se modifică:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

a) Anexa 3 – Decizie privind înregistrarea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (10)/art. 317 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Se elimină obligația înregistrării în scopuri de TVA pentru livrări intracomunitare.

b) Anexa 4 – Decizie privind anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (11)/art. 317 alin. (9) sau alin. (11) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Se elimină criteriul inactivității temporare înscrisă la Registrul comerțului; se înlocuiește criteriul nejustificării capacității și intenției de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA cu criteriul risc fiscal ridicat, conform modificărilor aduse art. 316 Cod fiscal.

c) Anexa 5 – Decizie privind îndreptarea erorilor privind înregistrarea în scopuri de TVA/anularea, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA. Se elimină înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari (ROI).

Modificarea din oficiu a vectorului fiscal was last modified: octombrie 30th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter