Legislația muncii – modificări propuse spre adoptare

18 oct. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 575

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Camera Deputaților, în ședința din 17 octombrie 2016, a propus spre adoptare mai multe modificări referitoare la legislația muncii.

Respectivele modificări vizează următoarele acte normative:

1. Proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 („Codul Muncii”) – lege organică

Obiect de reglementare: completarea art. 139 alin. (1) din Codul muncii, în sensul instituirii ca zi liberă, nelucrătoare, a zilei de 1 iunie, sărbătorită ca Ziua Copilului.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Comisia pentru muncă propune ADOPTAREA proiectului de lege.

2. Legea pentru modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011 – lege organică

 Reexaminată la cererea Președintelui României.

3. Proiectul de Lege pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă – lege ordinară

Obiect de reglementare: modificarea alin. (1) al art. 3 din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare, în sensul stabilirii valorii nominale a unui tichet de masă la suma de 13 lei.

Comisia pentru muncă propune ADOPTAREA proiectului de lege.

4. Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative – lege ordinară

Obiect de reglementare: modificarea unor acte normative, respectiv abrogarea art. 5 din O.U.G. nr. 86/2014 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și abrogarea punctului 2 al articolului unic din Legea nr. 174/2015 pentru aprobarea O.U.G. nr. 86/2014, precum și modificarea lit. b) a art. 30 din Legea nr. 219/2015 privind economia socială.

Comisia juridică și Comisia pentru muncă propun ADOPTAREA proiectului de lege.

 

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul Camerei Deputaților (www.cdep.ro).

Legislația muncii – modificări propuse spre adoptare was last modified: octombrie 19th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter