Monica Rațiu: Noi pornim de la ideea că bugetul e fix, deși el e o estimare

13 Iun 2016
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 505
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Monica Rațiu – Conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității din București, titular al disciplinei „Dreptul achizițiilor publice” – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 8 iunie 2016, cu tema Reguli noi în achizițiile publice:

Cum era în România? Țineți minte, se spunea: Poți să crești valoarea unui contract cu 50%. După care s-a spus: A, nu, nu e bine, că, uite, este o cheie de fraudare; scădem la 20%. Ei, ce observăm acum din noua legislație? Că până la urmă nu procentul e ceea ce contează. Ci ceea ce contează este motivul. Și avem o succesiune de motive care, dacă într-adevăr se întâmplă, tu trebuie să modifici contractul. Pentru că altfel fie soluția tehnică adoptată nu va fi bună; dacă nu va fi bună, ea va crăpa.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

E posibil, Doamne ferește, ca în zona aia unde curge autostrada, între altele să observi că poate trebuia să faci un viaduct; sau cine știe ce să observi. Adică s-ar putea să vezi că nu e atât materialul turnat, cât poate soluția tehnică nu a fost potrivită. Și în momentul în care constructorul a sesizat-o, să nu i se fi aprobat schimbarea. De ce să nu i se aprobe schimbarea? Pentru că noi pornim de la ideea că bugetul e fix, deși el e o estimare. Și pentru că noi ne-am angajat să nu creștem cu mai mult de 10% o valoare. Adică stai că la contingent 10%. Nu e realist. La construcția de infrastructură mare, serioasă, nu e realist. Poți să ai uneori și o dublare de contract.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 17 – Monica Rațiu: Reguli noi în achizițiile publice

Monica Rațiu: Noi pornim de la ideea că bugetul e fix, deși el e o estimare was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter