Întâlnire a procurorului general al PÎCCJ cu un expert UNESCO. Protecția patrimoniului cultural la nivel european și național

30 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 225

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, în data de 30 octombrie 2017, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a întâlnit, la sediul instituției, cu domnul Paolo Giorgio Ferri, expert UNESCO în domeniul protecției patrimoniului cultural și fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Roma.

De asemenea, la întrevedere au participat doamna Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general și doamna Nadina Spînu, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

Se precizează faptul că Paolo Giorgio Ferri este un reputat specialist în materia protecției patrimoniului cultural, devenind cunoscut în domeniu prin coordonarea anchetei într-un dosar de referință, cazul Medici, care a avut ca rezultat destructurarea unei rețele internaționale de traficanți și recuperarea unor artefacte extrem de rare și prețioase ale patrimoniului cultural italian.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Astfel, principala temă abordată în cadrul întâlnirii a fost importanța protecției patrimoniului cultural la nivel european și național, aceasta devenind o problemă de interes acut în special în țările cu impresionantă tradiție istorică din perioada antică și care s-au confruntat în mod direct cu fenomenul de braconaj din siturile arheologice.

Totodată, având în vedere specificul investigării acestui tip de infracțiuni, discuțiile au vizat formarea profesională a tinerilor procurori, în special prin organizarea unor seminarii profesionale, precum și crearea unei rețele de procurori specializați.

Sursa informației

Întâlnire a procurorului general al PÎCCJ cu un expert UNESCO. Protecția patrimoniului cultural la nivel european și național was last modified: octombrie 30th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter