Ne-a părăsit Majestatea Sa Regele Mihai

6 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 373

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Fostul suveran al României, Mihai I, a murit marți la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția. Azi, majoritatea ziarelor și agențiilor de presă din România scriu despre personalitatea Majestății Sale Regele Mihai.

Presa din întreaga lume scrie azi despre moartea Majestății Sale Regele Mihai.

„«Regele Mihai, membru al Casei Regale Hohenzollern și unul dintre verii îndepărtați ai Reginei Elizabeth a II-a, era unul dintre ultimii membri supraviețuitori ai monarhiilor Europei din perioada interbelică și postbelică. (…) Exilat de comuniști în 1948, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în țara natală, în contextul destrămării Blocului sovietic. Treptat, a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la admiterea României în NATO, în 2004, și în Uniunea Europeană, în 2007», comentează cotidianul american The Washington Post”, citat de Mediafax.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

„«Regele Mihai I sau istoria tumultoasă a României», titrează cotidianul francez Le Figaro. «Fostul rege al României, decedat la vârsta de 96 de ani, a reprezentat destinul tragic al țării sale în secolul XX, de la al II-lea Război Mondial la regimul comunist», comentează Le Figaro, citată de Mediafax.

„Ultimul rege al României își va dormi somnul de veci în Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Se va odihni lângă Regina Ana, cea care i-a stat alături mai bine de 70 de ani. Casa Regală a anunțat programul funeraliilor Regelui Mihai”, notează TVR.

„«Fostul Rege al României Mihai I, vărul reginei Elizabeth, a decedat la 96 de ani», relatează publicația britanică Daily Mirror”, mai notează Mediafax.

„Președintele Klaus Iohannis a transmis, la finalul întâlnirii de marți cu ambasadorii statelor membre UE, primul mesaj oficial cu privire la decesul Regelui Mihai I. Șeful statului a mărturisit că trecerea în neființă a Majestății Sale este o zi tristă pentru întreaga țară și a anunțat că țara noastră va institui zile de doliu național în memoria sa”, scrie Evenimentul Zilei.

„«Astăzi este o zi tristă pentru România și pentru români. A trecut în neființă Regele Mihai. Dumnezeu să îl ierte. A fost una dintre cele mai mari personalități a României și a scris, cu litere mari, istoria României. Este o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanțe tuturor membrilor Casei Regale. România va organiza toate ceremoniile așa cum se cuvine și, cu siguranță, vom avea și zile de doliu național. Am avut chiar acum câteva minute o întâlnire cu ambasadorii statelor membre UE și am ținut ca, împreună cu ei, să avem un moment de reculegere în amintirea celui care a fost Regele Mihai», a declarat președintele Iohannis”, scrie Evenimentul Zilei.

„Premierul Mihai Tudose a anunțat miercuri că va fi decretat doliu național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai”, scrie Agerpres.

Ambasada SUA a transmis azi un comunicat în care amintește de personalitatea Majestății Sale Regele Mihai și rolul său determinant în încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

„«Rolul său în victoria din cel de-al Doilea Război Mondial și serviciile sale aduse Forțelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, în 1946, i-a acordat Majestății Sale Legiunea de Merit. Patriotismul Majestății Sale Mihai I, dragostea sa pentru România și dăruirea sa pentru poporul român vor dăinui permanent», se arată în comunicatul ambasadei SUA”, transmis miercuri de către Agepres.

Agerpres mai scrie azi că „Principesa Margareta rămâne Custode al Coroanei României, după decesul Regelui Mihai I, potrivit art. 2 alin. (4) din Statutul Casei Regale a României, promulgat prin semnătura fostului suveran în decembrie 2007”.

„Camera Deputaților a adoptat miercuri, pe articole, inițiativa legislativă a social-democratului Florin Iordache, care prevede că interdicțiile aplicate senatorilor și deputaților descoperiți de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese, în perioada 2007-2013, încetează de drept”, scrie azi News.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a avut recent o întâlnire cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franței, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii și Suediei, principalele teme de discuție fiind stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul și separația puterilor în stat, precum și structurarea statului de drept.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat miercuri, după întâlnirea avută cu mai mulți ambasadori, că o primă concluzie este că nu se contestă libertatea de legiferare și necesitatea modificării legilor Justiției în acord cu exigențele constituționale și a dat asigurări că nu a existat niciun reproș din partea diplomaților pe acest subiect”, scrie Agerpres.

„«Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiției în acord cu exigențele constituționale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluții echitabile în legile Justiției», a declarat Tudorel Toader, la finalul întâlnirii de la Ministerul Justiției cu mai mulți ambasadori”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Ne-a părăsit Majestatea Sa Regele Mihai was last modified: decembrie 6th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter