Neutralizarea subproduselor de origine animală – Cadrul legal

31 aug. 2016
1 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 694

Despre

  • Normele metodologice de aplicare
  • Neutralizarea deșeurilor de origine animală

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Guvernului (www.gov.ro), în ședința de guvern din 24 august 2016, acesta a adoptat ordonanța privind organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a deșeurilor de origine animală.

Actul normativ stabilește cadrul legal de organizare și desfășurare a activității de neutralizare a subproduselor de origine animală, sub aspectele referitoare la sistemul de colectare, transport și eliminare a acestora.

Normele metodologice de aplicare a ordonanței vor fi stabilite printr-o hotărâre de Guvern, care va stabili:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

a) organizarea activității de neutralizare a subproduselor de origine animală;
b) procedura asigurării din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale a resurselor financiare necesare realizării activitătii de neutralizare a deseurilor animale de către Consiliile Județene și Consiliul General al Municipiul Bucuresti, prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale ale judetelor;
c) categoriile de subproduse de origine animală provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale pentru a caror neutralizare se acordă sprijin financiar, precum si cheltuielile eligibile, cuantumul sprijinului financiar si modul de acordare a acestuia;
d) autoritățile abilitate sa verifice respectarea conditiilor de neutralizare din ordonanta de guvern;
e) contravețiile și sancțiunile.

Ordonanța a fost adoptată astfel încât să se evite deschiderea acțiunii de infrigement împotriva României, cu repercusiuni asupra producătorilor români care vor fi penalizați prin interzicerea accesului la piața europeană.

Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul Guvernului (www.gov.ro).

Neutralizarea subproduselor de origine animală – Cadrul legal was last modified: august 30th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter