Nimic nu funcţionează la fel de bine precum conştientizarea publică a problemelor de mediu

2 Iun 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 790
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cu ocazia desfășurării Conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal” ce a avut loc în perioada 18-20 mai 2016, la București, Universul Juridic a profitat de reuniunea atâtor personalități importante din sfera dreptului și a obținut interviuri cu unele dintre acesta. Vă invităm să urmăriți interviul acordat de către doamna Shirleen Chin:

Există mai multe tipuri de drept, mai multe forme de reglementări – penale, civile, administrative. În domeniul criminalității de mediu, constatăm preponderența sancțiunilor de ordin administrativ, a amenzilor administrative, față de cele de ordin penal. Însă cele administrative pot fi, în anumite situații, la fel de sau chiar mai disuasive decât cele penale, de exemplu, atunci când se dispune încetarea sau suspendarea unei activități, anularea sau revocarea unor autorizații, ceea ce descurajează semnificativ o anumită activitate.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În același timp, vreau să arăt că reglementarea nu este singurul răspuns la problemele mediului, deoarece există numeroase structuri neguvernamentale care desfășoară activități importante în acest sens, și care fac publice rezultatele lor și contribuie la conștientizarea acestor probleme de către societate. Iar nimic nu funcționează la fel de bine precum conștientizarea publică a problemelor de mediu, deoarece atunci când există o reacție socială față de o situație din România, de pildă, se forțează adoptarea de măsuri de ordin politic. În concluzie, nu ne putem limita doar la reglementări de ordin legal.

Nimic nu funcționează la fel de bine precum conștientizarea publică a problemelor de mediu was last modified: iunie 1st, 2016 by Shirleen Chin

Despre autor:

Shirleen Chin

Shirleen Chin

Este asociată a Institutului de Securitate a Mediului, Olanda.

Abonează-te la newsletter