Nomenclatorul obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic (actualizat)

21 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 638

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de presă din data de 20 februarie 2017, dat publicității pe pagina oficială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu anul 2017, prin Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, publicată în Monitorul Oficial nr. 812/14.10.2016, a fost prevăzută obligația de plată a impozitului specific pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de legea mai sus menționată.

Conform comunicatului, în acest sens, a fost efectuată actualizarea conținutului nomenclatorului în baza căruia se declară obligațiile fiscale de plată la bugetul de stat utilizând formularul 100, prin proiectul de ordin al președintelui ANAF de modificare și completare a OPANAF nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, ca urmare a modificărilor legislative se impune actualizarea nomenclatorului obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic prevăzute în anexa nr. 1 la OPANAF nr. 531/2016 privind impozitele, contribuțiile și alte sume reprezentând creanțe fiscale, care se plătesc de contribuabili într-un cont unic.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Sursa informației

Nomenclatorul obligațiilor fiscale care se plătesc în contul unic (actualizat) was last modified: februarie 21st, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter