Oameni şi funcţii

24 mai 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 574

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această  seară cu două noi numiri, validate de Parlament.

News.ro scrie că „Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a validat miercuri, cu 241 voturi „pentru” și 63 „împotrivă”, numirea lui Daniel Barbu, propus de grupurile ALDE, în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP)”.

O altă numire importantă are loc la Banca Națională.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cotidianul scrie: „Plenul reunit al Parlamentului l-a validat pe Eugen Nicolăescu în funcția de viceguvernator al BNR și membru în Consiliul de administrație, cu 275 de voturi „pentru” și 39 „contra”.

Nicolăescu a fost singurul candidat pentru aceasă funcție. El a fost susținut de grupurile parlamentare ale PNL din Senat și Camera Deputaților.

„Eugen Nicolăescu, deputat PNL de București, îi va lua locul lui Bogdan Olteanu care a demisionat din funcția de viceguvernator al BNR, după ce a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție”, mai arată Cotidianul.

Scandarul arhivei SIPA este departe de a se  fi încheiat.

„Asociația 21 Decembrie 1989 solicită procurorului general al României, Augustin Lazăr, deschiderea din oficiu a unui dosar penal și institutirea de măsuri asigurătorii până la „clarificarea deplină” a situației arhivei SIPA, notează Agerpres.

Referitor la Arhiva SIPA s-a pronunțat astăzi și șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

„Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat miercuri, la Senat, că dosarul referitor la arhiva SIPA este în stadiu incipient și că urmează ca procurorul de caz să facă planul de anchetă”, scrie Agerpres.

Mediafax redă declarația șefului DICOT: „E în stadiu incipient, abia a fost înregistrat săptămâna aceasta. E un dosar penal, sunt pașii normali într-un dosar penal, se va face planul de anchetă de către procurorul de caz și se va lua decizia, el fiind suveran pe dosarul pe care îl instrumentează. Până acum nu s-a ridicat niciun document, dosarul e înregistrat de două zile la DIICOT”, a declarat Daniel Horodniceanu, întrebat despre dosarul ce vizează arhiva SIPA.

Potrivit Mediafax, „întrebat dacă accesul la arhiva SIPA a fost verificat și dacă a avut cineva acces ilegal la arhivă, Horodniceanu a replicat „N-aș putea să vă dau informația asta nici dacă aș avea-o”.

Cel care a declanșat toate aceste discuții din mass-media, pe tema arhivei SIPA, jurnalistul Dan Andronic este trimis în judecată în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009.

„Mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic, au fost trimise în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009”, anunță Agerpres.

Și fostul președinte al FRF este pus sub urmărire penală.

Agerpres notează: „Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost pus sub urmărire penală de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcția unui centru de fotbal în Buftea”.

La granița de vest a României, Ungaria intenționează să instaleze un gard similar cu cel montat pe frontiera cu Serbia.

„Presiunea asupra granițelor europene cauzată de migrația ilegală se menține la cote înalte, iar Ungaria analizează posibilitatea instalării unui gard de-a lungul frontierei dintre Ungaria și România, a declarat, luni, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto”, notează MTI, citată de Gândul.

„Potrivit datelor prezentate luni la Budapesta, peste 50.000 de imigranți au pătruns ilegal în Italia în acest an, cu 47% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2016. Peter Szijjarto a mai anunțat că numărul imigranților care au pătruns ilegal în România a crescut cu 70% în 2017, până la 1.054, comparativ cu situația de anul trecut. În ceea ce privește situația din Ungaria, Szijjarto a spus că vor fi puse în aplicare măsuri suplimentare de protecție a frontierelor, inclusiv instalarea unui gard de-a lungul graniței dintre Ungaria și România”, mai notează Gândul.

Deocamdată, pe această temă, guvernele ungar și roman poartă consultări, mai notează jurnaliștii.

În finalul Revistei scrie despre vreme, care continua să ne ofere surprise nu tocmai plăcute.

News.ro  anunță un nou cod galben: „Meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de miercuri, de la ora 15.00, până sâmbătă, la ora 23.00, în acest interval înregistrându-se ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitatea de precipitații poate ajunge izolat până la 50 de litri pe metru pătrat, urmând să fie afectată cea mai mare parte a țării”.

Seară frumoasă!

Oameni și funcții was last modified: mai 24th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter