Felicit ELSA pentru ceea ce fac

25 ian. 2017
1 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 5 (1 votes, average: 2,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 413

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Spunem bine v-am găsit d-nei profesor Oana Mihăilă, cadru didactic al Facultății de Drept din Oradea.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Oana Mihăilă: Bine v-am găsit, bine ați venit la facultatea de Drept.

Nicolae Cîrstea: D-na profesor, interacționați cu studenții dumneavoastră din anul I până în anul IV. Cum vin studenții în anul I la facultatea de Drept? Cât de mult contribuie anii petrecuți la facultate și în ce stadiu ajung ei în anul IV?

Oana Mihăilă: Vin speriați, vin poate prea încrezători la început. În semestrul II e un pic mai bine, sunt mai liniștiți, iar în anul IV eu cred că deja sunt conștienți de ce se întâmplă după, de problemele pe care le vor avea după și cred că sunt un pic mai responsabili. Deja poate că din anul III se simte că sunt mult mai responsabili.

Nicolae Cîrstea: Sunt o parte dintre ei care își dau seama pe parcurs că facultatea de Drept nu este pentru ei?

Oana Mihăilă: Da, sunt câțiva care renunță; sunt câțiva care continuă și, din păcate, după ce termină încearcă să îmbrățișeze alte profesii. Într-adevăr, sunt.

Nicolae Cîrstea: Cu ce v-ați dori dumneavoastră să rămână un student cu care interacționați patru ani după terminarea facultății?

Oana Mihăilă: În primul rând cred că problema, poate, a cadrelor didactice este că îi ținem prea la distanță. Poate ar trebui să fim un pic mai apropiați și să rămână măcar din fiecare materie cu elementele esențiale. Poate că practica o să-i învețe mult mai multe, dar din fiecare materie să rămână măcar cu elementele importante.

Nicolae Cîrstea: Sunteți totuși o facultate nu foarte mare – discutam mai devreme cu dl decan –, 7-800 de studenți. Această mărime nu foarte mare a facultății nu vă ajută să ajungeți mai direct și mai ușor la ei?

Oana Mihăilă: Ba da. Asta chiar contribuie la apropierea față de studenți. Dar poate că ar trebui un pic mai mult. Să le cunoaștem, poate, și problemele, uneori.

Nicolae Cîrstea: Maratonul Facultăților de Drept este derulat în parteneriat cu ELSA România și cu filialele locale. Cum interacționați dumneavoastră, ca și cadru didactic, cu filiala ELSA Oradea.

Oana Mihăilă: Chiar de curând am interacționat cu ei; am participat la o masă rotundă cu tema Arii protejate. A fost foarte interesant, am primit la sfârșit chiar și o invitație a celor de la Direcția pentru Protecția Apelor și Pădurilor de a colabora direct cu studenții. Spuneau că nu au juriști specialiști în acest domeniu și ar fi o idee ca să ia legătura cu studenții noștri. Deci eu cred că toate cadrele didactice colaborează destul de bine cu ELSA. Și îi felicităm pentru ceea ce fac, până la urmă, pentru colegii lor și pentru profesia pe care o vor avea.

Nicolae Cîrstea: Care ar fi din punctul dumneavoastră de vedere calitățile studentului ideal?

Oana Mihăilă: Foarte greu de spus. Deștept, conștiincios, punctual… Nu cred că există neapărat dorința de a avea chiar un student ideal, să întrunească toate aceste calități. Fiecare cred că este special în felul lui.

Nicolae Cîrstea: Cum sunt studenții de astăzi față de cum eram noi acum 15-20 de ani.

Oana Mihăilă: Mai liberi, inclusiv în exprimare, inclusiv în comportament. Nu știu dacă seriozitate e cuvântul, dar poate că eram un pic mai serioși. Poate că și vremurile erau de așa natură.

Nicolae Cîrstea: D-na profesor vă mulțumesc, vă doresc succes dumneavoastră și studenților dumneavoastră și facultății, în general.

Oana Mihăilă: Mulțumesc frumos. Succes studenților și mulțumim foarte mult că ați venit!

Felicit ELSA pentru ceea ce fac was last modified: ianuarie 25th, 2017 by Oana Mihăilă

Recomandări

Despre autor:

Oana Mihăilă

Oana Mihăilă

Este lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Drept a Universității din Oradea.

Abonează-te la newsletter