OMJ pentru aprobarea situaţiei centralizate a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punct de vedere al condiţiilor de detenţie – PROIECT

6 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 264

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 5 octombrie 2017, Ministerul Justiției a dat publicității proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru aprobarea situației centralizate a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punct de vedere al condițiilor de detenție.

Ministerul Justiției supune acest proiect dezbaterii publice, propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii putând fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției (str. Apolodor, nr.17, sector 5, București), pe fax, la nr. 0372.041.195 și 0372.271.435 sau la adresele de e-mail [email protected] și [email protected]

Potrivit art. 1 din acest proiect de Ordin, se aprobă situația centralizată a clădirilor cu destinația de spații de cazare pentru persoanele private de libertate care sunt necorespunzătoare din punct de vedere al condițiilor de detenție, prevăzută în Anexa care face parte integrantă din respectivului ordin.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Conform art. 2, situația prevăzută la art. 1 se actualizează anual, până la data de 1 mai a fiecărui an, locurile de deținere având obligația de a formula propuneri către Administrația Națională a Penitenciarelor până la data de 1 februarie a fiecărui an.

Astfel, în cazul efectuării unor lucrări de investiții și reparații sau luării unor măsuri de decongestionare a spațiilor de cazare care conduc la asigurarea unor condiții corespunzătoare de detenție și impun reclasificarea clădirii ori în cazul apariției unor situații care determină includerea, în condițiile legii, a unor clădiri din categoria celor corespunzătoare, în categoria celor necorespunzătoare, se realizează o nouă actualizare a situației prevăzute la alin. (1).

De asemenea, în cazul în care în situația clădirilor destinate cazării persoanelor private de libertate intervin modificări de natură a determina includerea sau scoaterea în/din categoria clădirilor care asigură condiții corespunzătoare de detenție, Comisia prevăzută la art. II din Legea nr.169/2017 pentru modificarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal reevaluează clădirile din perspectiva modificărilor intervenite și transmite situația actualizată a acestora la Administrația Națională a Penitenciarelor, în termen de 10 zile.

Administrația Națională a Penitenciarelor centralizează lunar și înaintează Ministerului Justiției modificările transmise de locurile de deținere în vederea inițierii demersurilor de actualizare a situației centralizate a clădirilor necorespunzătoare din punct de vedere al condițiilor de detenție, până pe data de 5 ale lunii curente pentru propunerile primite în luna anterioară.

În art. 3 se stabilește că Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor și directorii locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a dispozițiilor respectivului ordin.

Proiectul de Ordin este însoțit și de Nota de fundamentare și Anexa la respectivul ordin ce conține „Situația centralizată a clădirilor necorespunzătoare din punct de vedere al condițiilor de detenție”.

Sursa informației

OMJ pentru aprobarea situației centralizate a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punct de vedere al condițiilor de detenție – PROIECT was last modified: octombrie 6th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter