Normele metodologice privind deschiderea şi repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetul de stat – modificare (OMFP nr. 1115/2015)

21 sept. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1660

Despre

  • M. Of. nr. 700 din 17 septembrie 2015
  • OMFP nr. 1115/2015
  • Modificarea Normelor metodologice privind deschiderea şi repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetul de stat

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Normele metodologice privind deschiderea și repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru șomaj, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul Trezoreriei Statului, bugetul Fondului pentru mediu și bugetele locale, aprobate prin Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 501/2013 (M. Of. nr. 219 din 17 aprilie 2013)OMFP nr. 1115/2015 (M. Of. nr. 700 din 17 septembrie 2015) modifică: art. 1 alin. (3)

 

În M. Of. nr. 700 din 17 septembrie 2015, s-a publicat Ordinul ministrului finanțelor publice (OMFP) nr. 1115/2015 pentru modificarea Normelor metodologice privind deschiderea și repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru șomaj, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul Trezoreriei Statului, bugetul Fondului pentru mediu și bugetele locale, aprobate prin Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 501/2013 (M. Of. nr. 219 din 17 aprilie 2013).

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

 

Art. 1 alin. (3) Norme (modificate prin OMFP nr. 1115/2015)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 alin. (3) dispunea faptul că prin derogare de la prevederile alin. (2), exemplarul nr. 1 al cererilor pentru deschiderea de credite bugetare din bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale se depune la Ministerul Finanțelor Publice – Direcția generală trezorerie și contabilitate publică, cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de data efectuării plății. Cererile pentru deschiderea de credite bugetare din bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale pentru plățile aferente serviciului datoriei publice guvernamentale, de la capitolul 54.01 „Alte servicii publice generale” și capitolul 55.01 „Tranzacții privind datoria publică și împrumuturi”, se depun trimestrial, în ultima lună a trimestrului anterior, la nivelul prevederilor bugetare aprobate și repartizate pentru trimestrul respectiv.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 alin. (3) dispune: „Prin derogare de la prevederile alin. (2), exemplarul nr. 1 al cererilor pentru deschiderea de credite bugetare din bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale se depune la Ministerul Finanțelor Publice – Direcția generală trezorerie și contabilitate publică, cu cel puțin două zile lucrătoare înainte de data efectuării plății. Cererile pentru deschiderea de credite bugetare din bugetul Ministerului Finanțelor Publice – Acțiuni Generale pentru plățile aferente serviciului datoriei publice guvernamentale, de la capitolul 54.01 «Alte servicii publice generale» și capitolul 55.01 «Tranzacții privind datoria publică și împrumuturi», precum și pentru plățile aferente restituirii accizei de la capitolul 80.01 «Acțiuni generale economice, comerciale și de muncă», articolul 55.01 «Transferuri interne», alineatul 55.01.60 «Transferuri în cadrul schemelor de ajutor de stat reprezentând sume restituite la accize pentru motorina utilizată drept combustibil», se depun trimestrial, în ultima lună a trimestrului anterior, la nivelul prevederilor bugetare aprobate și repartizate pentru trimestrul respectiv”.

Normele metodologice privind deschiderea și repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetul de stat – modificare (OMFP nr. 1115/2015) was last modified: septembrie 18th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter