Cerinţele de autorizare a activităţii de manipulare şi extinderii limitelor autorizaţiilor de manipulare a instalaţiilor radiologice (Ordinul CNCAN nr. 149/2015)

21 Aug 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 776

Despre

  • M. Of. nr. 626 din 18 august 2015
  • Ordinul CNCAN nr. 149/2015
  • Cerinţele de autorizare a activităţii de manipulare şi extinderii limitelor autorizaţiilor de manipulare a instalaţiilor radiologice

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativSumar
Ordinul CNCAN nr. 149/2015
(M. Of. nr. 626 din 18 august 2015)
Art. 1-4

 

În M. Of. nr. 626 din 18 august 2015, s-a publicat Ordinul președintelui Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) nr. 149/2015 privind aprobarea cerințelor de autorizare a activității de manipulare și extinderii limitelor autorizațiilor de manipulare a instalațiilor radiologice.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Art. 1 Ordinul CNCAN nr. 149/2015

Art. 1 prevede faptul că în vederea eliberării autorizației de manipulare pentru activitatea de instalare-montare, întreținere, verificare, reparare, dezmembrare la instalațiile radiologice fabricate cu peste 25 de ani în urmă, față de momentul înregistrării cererii de autorizare de manipulare, pentru care solicitanții nu pot face dovada pregătirii profesionale pentru activitatea de service, la producător sau la un organism recunoscut de acesta, este necesar ca aceștia să poată demonstra:

a) existența unei cereri de autorizare/extindere a limitelor autorizației de manipulare a titularului de autorizație, adresată Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare;

b) transmiterea documentelor care să ateste că titularul de autorizație dispune de:

– manualele și procedurile de întreținere și verificare pentru fiecare model de instalație radiologică pentru care se solicită autorizarea;

– instrumente, aparate, dispozitive și fantome necesare pentru efectuarea testelor de acceptanță;

– capabilitatea tehnică de a efectua instalarea-montarea, întreținerea, verificarea și repararea instalațiilor radiologice respective, prin prezentarea încadrării cu personal de înaltă calificare și experiență în activitatea de service pentru aparatura radiologică;

– modelele buletinelor de verificare a stării tehnice a instalațiilor radiologice ce urmează a fi emise astfel încât să rezulte îndeplinirea criteriilor de acceptabilitate conform normelor în vigoare.

Art. 2 Ordinul CNCAN nr. 149/2015

Potrivit art. 2, în vederea eliberării autorizației de manipulare pentru activitățile de întreținere și verificare a instalațiilor radiologice fabricate sub 25 de ani, față de momentul înregistrării cererii de autorizare de manipulare, pentru care solicitanții nu pot face dovada pregătirii profesionale pentru activitatea de service, la producător sau la un organism recunoscut de acesta, este necesar ca aceștia să poată demonstra cerințele formulate la art. 1.

Art. 3 Ordinul CNCAN nr. 149/2015

Art. 3 stabilește faptul că în vederea eliberării autorizației de manipulare pentru activitățile de instalare-montare, reparare, cât și pentru efectuarea testelor de acceptanță ale instalațiilor radiologice fabricate sub 25 de ani, față de momentul înregistrării cererii de autorizare de manipulare, este necesar ca solicitanții de autorizație să demonstreze asigurarea pregătirii profesionale specifice la producător sau la un organism recunoscut de acesta, precum și existența licențelor pentru utilizarea pachetelor software pentru service, furnizate de producător.

Art. 4 Ordinul CNCAN nr. 149/2015

Potrivit art. 4, respectivul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

 

Cerințele de autorizare a activității de manipulare și extinderii limitelor autorizațiilor de manipulare a instalațiilor radiologice (Ordinul CNCAN nr. 149/2015) was last modified: august 21st, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter