Informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare congelate (OPANPC nr. 183/2016)

30 Sep 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 854

Despre

  • M. Of. nr. 725 din 20 septembrie 2016
  • OPANPC nr. 183/2016

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ publicat în Monitorul OficialSumar
OPANPC nr. 183/2016
(M. Of. nr. 725 din 20 septembrie 2016)
– stabilește condițiile de informare a consumatorilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe teritoriul României pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate

În M. Of. nr. 725 din 20 septembrie 2016, a fost publicat Ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (OPANPC) nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfășoară activități de comercializare pe teritoriul României a produselor obținute din produse alimentare congelate.

În continuare, vom prezenta dispozițiile respectivului ordin.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc
Art. 1 din OPANPC nr. 183/2016

Art. 1 prevede faptul că respectivul ordin stabilește condițiile de informare a consumatorilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe teritoriul României pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate.

Art. 2 din OPANPC nr. 183/2016

Art. 2 dispune faptul că în sensul respectivului ordin, termenul produs alimentar congelat este produsul: pâine și produse de panificație, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe.

Art. 3 din OPANPC nr. 183/2016

Art. 3 stabilește faptul că operatorii economici care comercializează către populație pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligația de a informa consumatorii prin afișare la loc vizibil, lizibil, ușor de înțeles, într-o formă care să nu permită ștergerea, după caz, pe un afiș, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoțesc produsul, cu mențiunea „produs/din produs decongelat”.

Art. 4 din OPANPC nr. 183/2016

Art. 4 dispune faptul că în cazul constatării nerespectării condițiilor igienico-sanitare la transport, manipulare, depozitare, comercializare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor informează instituțiile responsabile cu atribuții în domeniu.

Art. 5 din OPANPC nr. 183/2016

Art. 5 prevede faptul că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor efectuează, lunar și/sau ori de câte ori se impune, controale pe piață.

Art. 6 din OPANPC nr. 183/2016

Art. 6 dispune faptul că respectivul ordin intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfășoară activități de comercializare pe teritoriul României a produselor obținute din produse alimentare congelate (OPANPC nr. 183/2016) was last modified: septembrie 29th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter