Modelul şi conţinutul registrului de bani personali, precum şi procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal (OMFP nr. 513/2015)

6 mai 2015
5 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 5 (5 votes, average: 4,40 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 7.873

Despre

  • M. Of. nr. 300 din 30 aprilie 2015
  • OMFP nr. 513/2015
  • Aprobarea modelului şi conţinutului registrului de bani personali, precum şi a procedurii de înregistrare a acestuia la organul fiscal

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Actul normativSumar
OMFP nr. 513/2015
(M. Of. nr. 300 din 30 aprilie 2015)
Art. 1-11
Anexa


 
În M. Of. nr. 300 din 30 aprilie 2015, s-a publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice (OMFP) nr. 513/2015 pentru aprobarea modelului și conținutului registrului de bani personali, precum și a procedurii de înregistrare a acestuia la organul fiscal.
 
Art. 1 OMFP nr. 513/2015 

Potrivit art. 1, respectivul ordin aprobă modelul și conținutul registrului de bani personali.
 
Art. 2 OMFP nr. 513/2015

Art. 2 prevede faptul că operatorul economic are obligația constituirii registrului de bani personali prevăzut la art. 4 alin. (12) lit. i) [(…) înregistrarea sumelor de bani deținute de personalul operatorului economic care își desfășoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens. Orice sumă de bani înregistrată în plus față de suma înregistrată la ora începerii programului de lucru, nu reprezintă sumă justificată prin registrul de bani personali. Modelul, conținutul registrului de bani personali, precum și procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență] din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru fiecare unitate de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.
 
Art. 3 OMFP nr. 513/2015 
Conform art. 3, registrul de bani personali, ce are paginile numerotate în ordine crescătoare, se semnează pe ultima pagină de către administratorul operatorului economic sau de către persoana împuternicită de acesta.
 
Art. 4 OMFP nr. 513/2015 

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Art. 4 dispune faptul că registrul de bani personali prevăzut la art. 4 alin. (12) lit. i) [(…) înregistrarea sumelor de bani deținute de personalul operatorului economic care își desfășoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens. Orice sumă de bani înregistrată în plus față de suma înregistrată la ora începerii programului de lucru, nu reprezintă sumă justificată prin registrul de bani personali. Modelul, conținutul registrului de bani personali, precum și procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență] din O.U.G. nr. 28/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se completează zilnic de către personalul operatorului economic care își desfășoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la începutul programului de lucru, fără ștersături sau modificări și fără a lăsa spații neutilizate.
 
Art. 5 OMFP nr. 513/2015 

Potrivit art. 5, operatorul economic răspunde de integritatea registrului de bani personali și completarea zilnică a acestuia de către personalul care desfășoară activitate în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.
 
Art. 6 OMFP nr. 513/2015 

Art. 6 stabilește faptul că operatorul economic notifică organului fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizând data deschiderii acestuia și numărul de pagini, conform numerotării acestora, în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentului ordin.
 
Art. 7 OMFP nr. 513/2015 

Art. 7 prevede faptul că organul fiscal înregistrează într-o evidență proprie, ținută la nivelul fiecărui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite.
 
Art. 8 OMFP nr. 513/2015 

Conform art. 8, registrul de bani personali prevăzut la art. 2 se păstrează la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, în vederea prezentării acestuia organelor de control.

Art. 9 OMFP nr. 513/2015 
Art. 9 prevede faptul că un operator economic poate utiliza un singur registru de bani personali pentru fiecare unitate de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.
 
Art. 10 OMFP nr. 513/2015 

Potrivit art. 10, anexa face parte integrantă din respectivul ordin.
 
Art. 11 OMFP nr. 513/2015 

Art. 11 dispune publicarea respectivului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Vom prezenta, mai jos, anexa la respectivul ordin care prevede modelul și conținutul registrului de bani personali:

ANEXĂ „Modelul și conținutul registrului de bani personali”

Unitatea …

C.I.F. …

Adresa …

REGISTRUL DE BANI PERSONALI

 

Nr. crt.DataNumele și prenumele

 

Funcția

 

Suma de bani la începerea programului

 

Ora înregistrării

 

Semnătură angajat

 

ZiLunăAn

👍Vezi și: Registrul de bani personali

Modelul și conținutul registrului de bani personali, precum și procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal (OMFP nr. 513/2015) was last modified: mai 8th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter