Coordonarea activităţii şi delegarea unor competenţe în cadrul M.A.I. – modificări (Ordinul M.A.I. nr. 38/2014 modificat prin Ordinul M.A.I. nr. 19/2015)

6 mart. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1285

Despre

  • M. Of. nr. 144 din 26 februarie 2015
  • Ordinul M.A.I. nr. 19/2015
  • Ordinul M.A.I. nr. 38/2014
  • Coordonarea activităţii şi delegarea unor competenţe în cadrul M.A.I.

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 144 din 26 februarie 2015, s-a publicat Ordinul Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) nr. 19/2015 pentru modificarea și completarea Ordinului M.A.I. nr. 38/2014 privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (M. Of. nr. 199 din 21 martie 2014; cu modif. și compl. ult.).

Respectivul ordin a fost emis în temeiul prevederilor art. 7 alin. (5) din O.U.G. nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare.

Vom prezenta, în continuare, modificările aduse Ordinului M.A.I. nr. 38/2014 privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Ordinul M.A.I. nr. 19/2015.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
Art. 2 alin. (2) Ordinul M.A.I. nr. 38/2014

La art. 2, după alin. (1) se introduce un nou alineat, alin. (2).

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 2 alin. (2) prevede: „Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, asigură coordonarea generală a activității de afaceri europene și relații internaționale în Ministerul Afacerilor Interne”.

 

 Art. 3 alin. (1) lit. a2) Ordinul M.A.I. nr. 38/2014

Art. 3 alin. (1) prezintă instituțiile pe care secretarul de stat pentru ordine publică le coordonează: La art. 3 alin. (1), după lit. a1) se introduce o nouă literă, lit. a2).

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 3 alin. (1) lit. a2) prevede faptul că secretarul de stat pentru ordine publică coordonează: „Direcția afaceri europene și relații internaționale”.

 
Art. 3 alin. (2) Ordinul M.A.I. nr. 38/2014

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 3 alin. (2) prevedea faptul că secretarul de stat pentru ordine publică semna, în numele și pentru viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, documentele promovate de structurile pe care le coordonează, cu excepția documentelor care se prezintă Consiliului Suprem de Apărare a Țării, precum și a celor din domeniul planificării misiunilor/resurselor și al protecției infrastructurilor critice promovate de Direcția generală management operațional și de Centrul de coordonare a protecției infrastructurilor critice, care sunt semnate de viceprim – ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 3 alin. (2) prevede: „Secretarul de stat pentru ordine publică semnează, în numele și pentru viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, documentele promovate de structurile pe care le coordonează, cu excepția documentelor care se prezintă Consiliului Suprem de Apărare a Țării, precum și a celor din domeniul planificării misiunilor/resurselor, al protecției infrastructurilor critice promovate de Direcția generală management operațional și de Centrul de coordonare a protecției infrastructurilor critice și a celor referitoare la deplasarea personalului în străinătate și de primire a delegațiilor străine promovate de Direcția afaceri europene și relații internaționale, care sunt semnate de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne”.

 
Art. 4 alin. (1) lit. b) Ordinul M.A.I. nr. 38/2014

Art. 4 alin. (1) prezintă instituțiile pe care le coordonează secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și Guvernul.

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 4 alin. (1) lit. b) prevede faptul că secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și Guvernul coordona Direcția afaceri europene și relații internaționale.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 4 alin. (1) lit. b) se abrogă.

Coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul M.A.I. – modificări (Ordinul M.A.I. nr. 38/2014 modificat prin Ordinul M.A.I. nr. 19/2015) was last modified: martie 6th, 2015 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter