Organizarea Corpului Profesional al Mediatorilor din România – Hotărârea Consiliului de mediere

13 apr. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1725

Despre

  • Hotărârea nr. 4 din data de 25 martie 2015
  • Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator
  • Rezumat al prezentei hotărâri

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul de mediere a făcut publică Hotărârea nr. 4 din data de 25 martie 2015 în baza căreia „Corpul Profesional al Mediatorilor din România” va fi organizat, având în vedere prevederile art. 17 alin. (1) și art. 24 din Legea 192/2006 (M. Of. nr. 441 din 22 mai 2006; cu modif. ult.) privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

 
Vă prezentăm, în continuare, un rezumat al prezentei hotărâri.

• Mediatorii autorizați se organizează în asociații profesionale, entități fără personalitate juridică.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

• La nivelul țării mediatorii autorizați se organizează, în funcție de județul în care își exercită profesia, în Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din județul respectiv. Organele de conducere ale acestor Corpuri Profesionale (un președinte, doi vicepreședinți și un reprezentant pe lângă Curtea de Apel) sunt alese prin vot secret și direct, sub coordonarea unui membru al Consiliului de Mediere.

• În raza teritorială a fiecărei Curți de Apel se constituie câte o Comisie a Corpului Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel, Comisie ce reprezintă mediatorii în relația cu sistemul juridic. Această comisie este formată din trei membri care își vor alege un reprezentant permanent și doi supleanți.

• Hotărârea anunță faptul că atribuțiile Corpurilor profesionale județene, durata mandatelor, modalitățile de revocare și Regulamentul de Organizare și Funcționare vor fi stabilite prin Statutul profesiei.

• Calitatea de membru al Consiliului de mediere nu este compatibilă cu statutul de candidat sau ales în Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați din Județ și Corpul Profesional al Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel.

Pentru a parcurge Hotărârea nr. 4 din data de 25 martie 2015, accesați documentul publicat pe site-ul oficial al Consiliului de mediere.

Organizarea Corpului Profesional al Mediatorilor din România – Hotărârea Consiliului de mediere was last modified: aprilie 12th, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter