Ovidiu Predescu: De prea multă vreme, omul a uitat că este parte componentă a naturii

23 mai 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 572
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul prof. univ. dr. Ovidiu Predescu – vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România – a declarat în cadrul ediției speciale a emisiunii Legal Point din data de 18 mai 2016, transmisă cu ocazia desfășurării conferinței mondiale „Protecția mediului prin dreptul penal”:

Se pare că, de prea multă vreme, omul a uitat că este parte componentă a naturii, că natura însăși, ca și pământul, este un organism viu, are propriul ei drept, drept al naturii, și trebuie respectată ca atare, pentru ca noi să putem supraviețui.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În anul 500, cu aproximație, al erei noastre, celebra civilizație Nazca a dispărut și până cu câteva decenii în urmă s-a considerat că elementul principal al fost El Niño, care, și la acel moment, a avut o serie întreagă de modificări, de „exprimări” excepționale, ceea ce se întâmplă și în zilele noastre. El, într-adevăr, a adus ploi, inundații nemaiîntâlnite până în atunci în acea zonă a Americii. Însă, reprezentanții de vârf ai societății respective, preoții și conducătorii militari au uitat să respecte natura, au făcut defrișări de păduri în masă. Făcând tăieri abuzive, în momentul în care s-au produs acele ploi diluviene, automat că terenul, pământul nu a mai fost susținut și i-a acoperit pe oameni, dispărând o civilizație întreagă.

Mutatis mutandis, în zilele noastre pericolele sunt și mai mari, dezechilibrele ecologice sunt tot mai vizibile și dreptul fundamental la un mediu sănătos și echilibrat ecologic trebuie nu numai consacrat, dar și garantat prin mijloace diverse și, în principal, prin mijloacele dreptului, în contextul mondializării dreptului.

👍Vezi și: EDIȚIE SPECIALĂ „LEGAL POINT” – Protecția mediului prin dreptul penal

Ovidiu Predescu: De prea multă vreme, omul a uitat că este parte componentă a naturii was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter