Pariul lui Macron

8 mai 2017
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 606

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Alegerile din Franța s-au încheiat. Cetățenii francezii au dat duminică un vot pentru schimbare, dar și un vot pro-Europa.

Victoria lui Macron arată tuturor că epoca partidelor tradiționale apune ușor, lăsând locul unor noi formațiuni politice.

Marine Le Pen a pierdut alegerile, deși Macron a fost supus în ultimele zile unui război mediatic fără precedent.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Mediafax notează: „Emmanuel Macron, candidatul organizației civice En Marche! (În Mișcare!, social-liberală), a câștigat scrutinul prezidențial din Franța cu 66,06% din voturi, potrivit rezultatelor anunțate de Ministerul francez de Interne”.

„Emmanuel Macron a obținut 66,06% din voturi (fiind votat de 20,7 milioane de cetățeni), în timp ce adversara sa, Marine Le Pen, candidatul formațiunii de extremă-dreapta Frontul Național, a fost la nivelul de 33,94% (10,6 milioane de alegători). Acestea sunt rezultatele oficiale anunțate de Ministerul francez de Interne, după numărarea a 99,99% din buletinele de vot”, arată Mediafax.

Presa europeană a salutat victoria lui Macron. Agerpres prezintă reacțiile principalelor cotidiene europene.

„Europa evită coșmarul”. „Ceea ce era de neconceput a fost evitat: Franța nu va fi condusă de o femeie de extremă-dreapta. Victoria clară a lui Emmanuel Macron oferă încredere, dar, cu toate acestea, Europa nu trebuie să-și facă iluzii”, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Ziarul elvețian Le Temps titrează: „Un om nou”. „Emmanuel Macron a câștigat pariul său nebunesc. Dincolo de nivelul ridicat de absenteism, de radicalizarea extremelor atât la stânga, cât și la dreapta și de dezintegrarea partidelor tradiționale, lecția principală a acestui 7 mai este că Franța a ales un om nou pentru a începe transformarea sa”, scrie Agerpres.

„Mult noroc, dle Macron, veți avea nevoie!”, scrie  The Guardian, citat de Agerpres, exprimându-și îngrijorarea față de nivelul record al extremei-drepte.

Un mesaj important pentru noul președinte vine de la Kremlin.

„Liderul de la Kremlin a lansat un apel către președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, pentru „depășirea neîncrederii reciproce” și pentru a combate împreună „amenințarea tot mai mare din partea terorismului și a extremismului violent”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mediafax relatează reacția premierul român Sorin Grindeanu: „Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că victoria lui Emmanuel Macron este o veste bună pentru Europa și pentru România, apreciind că, astfel, a fost descurajat anti-europenismul și extremismul”.

„Transferul de putere de la actualul șef al statului, François Hollande, la noul președinte ales, Emmanuel Macron, va avea loc duminică, la Palatul Elysée”, scrie Agerpres.

Misiunea lui Macron este extrem de dificilă. Macron se confruntă nu numai cu creșterea insecurității în marile orașe din Franța, din cauza acțiunilor teroriste, dar și cu numeroase probleme interne. Macron trebuie să se împartă între problemele Franței și partid.

„Emmanuel Macron, noul președinte al Franței, se va implica, pe termen scurt, în campania pentru alegerile parlamentare, în scopul obținerii unei configurații politice care să îi permită conducerea propriu-zisă a națiunii, iar în următorii ani va trebui să unească societatea și să combată terorismul”, notează Mediafax.

Așteptările Franței și ale Europei sunt foarte mari. Macron a câștigat deja un prim pariu. Urmează altul…

Seară frumoasă!

Pariul lui Macron was last modified: mai 8th, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter