Participarea conducerii UNEJ la lucrările Forumului România-Republica Moldova în domeniul justiției, ediția a II-a

29 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 214

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat al UNEJ, Forumul România-Republica Moldova în domeniul justiției, ediția a II-a, desfășurat în perioada 23-24 noiembrie 2017, a reunit la București reprezentanții principalelor instituții din domeniul justiției din România și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului au participat: ministrul justiției din România – domnul Tudorel Toader, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – domnul Augustin Lazăr, conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție, a Consiliului Superior al Magistraturii, conducerea DNA, a DIICOT și a profesiilor liberale din domeniu: executori judecătorești, notari publici, avocați, precum și reprezentanții instituțiilor omoloage din Republica Moldova.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Totodată, din partea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România au participat domnul executor judecătoresc Marius Iacob Morari, în calitate de președinte și domnul Ionuț Ciobanu, în calitate de director, iar din partea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, au fost invitați la eveniment domnul Roman Talmaci – președintele Uniunii și domnul Valeriu Devderea, vice-președinte al Uniunii.

Vezi și Ministerul Justiției. Cea de-a II-a ediție a Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției (23-24 noiembrie 2017)

Pe agenda evenimentului au fost înscrise teme referitoare la:

– scopul și obiectivele Forumului România-Republica Moldova în domeniul Justiției;
– optimizarea funcționării sistemului judiciar: accesul în profesia de magistrat, redimensionarea volumului de activitate, regândirea hărții judiciare, cooperarea dintre MJ, CSM și PICCJ;
– rolul și locul procurorului în arhitectura sistemului judiciar;
– prevenirea și combaterea corupției și criminalității organizate în perspectivă europeană;
– rolul profesiilor liberale în funcționarea justiției.

Cu prilejul acestei ediții a forumului, domnul președinte Marius Iacob Morari, a evidențiat rolul foarte important pe care executorul judecătoresc îl are în planul realizării justiției, dar și provocările la care acesta trebuie să răspundă, fiind demn de notat că efectul actului de justiție depinde în mod necesar și de aducerea la îndeplinire a titlurilor executorii.

Cu toate că aria de desfășurare a activității de executare silită este limitată la spațiul național, iar UNEJ are în plan intern planuri ambițioase, dar realiste, bazate pe realitățile spațiului românesc și pe atribuțiile pe care le are în conformitate cu legislația română, domnul președinte Marius Iacob MORARI a apreciat că fiind benefică dezvoltarea unei colaborări de ordin profesional, legislativ și didactic între organizațiile profesionale ale executorilor judecătorești din România și Republica Moldova.

Referitor la activitatea UNEJ pe plan intern, domnia sa a remarcat ampla activitate desfășurată privind inițierea de proiecte de modificare legislativă, și, în acest sens, a făcut trimitere în mod expres la Proiectul de modificare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecătorești, republicată, ce urmează a fi înaintat și discutat cu Ministerul Justiției, precum și Proiectele de modificare a Codului de procedură civilă și a Codului penal, în acest din urmă caz intenția fiind aceea de a se obține o protecție sporită pentru executorul judecătoresc în calitatea sa de actor cu rol determinant în funcționarea justiției în România. În aceeași ordine de idei, s-a subliniat și implicarea activă a reprezentanților UNEJ în cadrul Comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului României.

Sursa informației

Participarea conducerii UNEJ la lucrările Forumului România-Republica Moldova în domeniul justiției, ediția a II-a was last modified: noiembrie 29th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter