Participarea reprezentanţilor CSM la Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiţiei

30 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 161

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 27 noiembrie 2017, în cadrul celei de a doua ediții a Forumului România – Moldova în domeniul justiției, Consiliul Superior al Magistraturii a fost reprezentat de doamna judecător Mariana Ghena, președintele Consiliului, doamna judecător Simona Marcu, membru ales al CSM și domnul procuror Flavian Alexandru Popa, șef al Serviciului afaceri europene și relații internaționale.

Forumul reprezintă o importantă platformă de cooperare dintre autoritățile judiciare dintre cele două state și pentru sprijinirea Republicii Moldova în continuarea reformelor în domeniul justiției.

În cadrul celei de a doua ediții, au fost abordate teme vizând reforma judecătorească din perspectiva optimizării sistemului judiciar, locul și rolul procurorului în arhitectura sistemului judiciar, prevenirea și combaterea corupției și a criminalității organizate din perspectivă europeană, rolul profesiilor liberale în funcționarea justiției.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Vezi și Ministerul Justiției. Cea de-a II-a ediție a Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției (23-24 noiembrie 2017)

Totodată, în cursul ultimei zile, a avut loc o nouă întâlnire de lucru între reprezentanții consiliilor judiciare din România și Moldova la care au participat domnul judecător Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova, domnul Gheorghe Avornic, membru CSM Moldova, domnul procuror Mircea Roșioru, președintele Consiliului Superior al Procurorilor din Republica Moldova, doamna judecător Mariana Ghena, președintele Consiliului din România, domnul procuror Cristian Mihai Ban, vicepreședintele Consiliului, domnul judecător Mihai Balan, doamna procuror Tatiana Toader și domnul procuror Codruț Olaru, membri CSM România.

În cadrul acestei întrevederi a fost realizat un schimb de informații cu privire la bunele practici în domeniul justiției și au fost analizate modalitățile concrete pentru dezvoltarea și punerea în aplicare a planului trilateral de colaborare între consiliile din cele două state.

Partea română și-a reafirmat întreaga deschidere și suportul necesar asigurării unui parcurs european al justiției din Republica Moldova.

Sursa informației

Participarea reprezentanților CSM la Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiției was last modified: noiembrie 29th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter