PÎCCJ. Deschiderea cursului postuniversitar interdisciplinar „Protecţia juridică a patrimoniului cultural şi natural al României”

17 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 164

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 15 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a susținut conferința inaugurală a cursului postuniversitar interdisciplinar „Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural al României” cu tema „Apărarea patrimoniului cultural prin dreptul penal. Cazul tezaurului dacic”, eveniment desfășurat la Casa Ecologiei din București.

În acest context, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a dezvoltat, pe larg, în fața auditoriului, aspecte privind fenomenul de „spălare” a bunurilor culturale sustrase, precizând că acesta poate fi combătut prin investigații și cooperare judiciară internațională. „Filierele pe care circulă bunurile sustrase, din situri și până la vânzările publice, sunt cunoscute, fiind mereu aceleași, într-o lume mică și specializată. Modus-ul operanti utilizat de «spălătorii» de bunuri culturale este, de asemenea, cunoscut”, a arătat procurorul general Augustin Lazăr, precizând însă că nu este posibilă „spălarea perfectă” a bunurilor culturale sustrase.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Pentru marcarea Anului european al patrimoniului cultural 2018 (proclamat de Uniunea Europeană), în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și cu ocazia Zilei culturii naționale – 15 ianuarie – Universitatea Ecologică din București (UEB) a lansat, în colaborare cu Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (ICJ) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cursul postuniversitar interdisciplinar „Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural al României”.

Prelegerile, susținute de personalități ale vieții juridice și cultural-științifice, vor aborda probleme ale cadrului teoretic și practic aferente protecției, conservării și valorificării prin instrumente juridice a patrimoniului cultural (arheologic, istoric, mobil, imaterial ș.a.) și natural (rețeaua europeană „Natura 2000”, rezervațiile UNESCO etc.), într-o viziunea unitară, din perspectivă națională, europeană și internațională.

 

Sursa informației

PÎCCJ. Deschiderea cursului postuniversitar interdisciplinar „Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural al României” was last modified: ianuarie 17th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter