PÎCCJ face precizări cu privire la decizia CCR referitoare la O.U.G. nr. 13/2017

9 Feb 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 375

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 9 februarie 2017, PÎCCJ a emis un punct de vedere cu privire la decizia CCR de respingere a excepției ridicate de Avocatul Poporului în raport cu O.U.G. nr. 13/2017.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a precizat următoarele în comunicatul oficial de presă:

Abrogarea Ordonanței de urgență nr. 13/2017 a avut drept consecință reinstaurarea cadrului constituțional în care își exercită atribuțiile sistemul judiciar.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Decizia Curții Constituționale de respingere ca inadmisibilă a excepției confirmă că Ordonanța nr. 13/2017 nu a produs nici un fel de efecte.

În acest context, apreciem că rolul constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor poate fi realizat pe deplin”.

👍Vezi și [UPDATE: CCR a respins cererea Av. Poporului privind O.U.G. nr. 13/2017] Avocatul Poporului motivează decizia de a ataca la CCR O.U.G. nr. 13/2017

PÎCCJ face precizări cu privire la decizia CCR referitoare la O.U.G. nr. 13/2017 was last modified: februarie 9th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter