PÎCCJ și PG Republica Moldova au încheiat un program de cooperare

31 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 371

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a participat la Chișinău, pe data de 27 ianuarie 2017, la ceremonia festivă și conferința internațională cu tema „Perspectivele dezvoltării procuraturii moderne: asigurarea independenței și specializarea procurorilor”, organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Au mai participat domnii Adrian Candu, președintele Parlamentului din Moldova, Christos Giakoumopoulos, director pentru Drepturile Omului în cadrul Consiliul Europei, Jose-Luis Herrero, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Vladimir Cebotari, ministrul Justiției din Moldova, Gehard Jarosh, președintele Asociației Internaționale a Procurorilor, procurorul general al Republicii Belarus, adjuncții procurorilor generali din Armenia, Belgia, Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, Federația Rusă, Ucraina, coordonatori de proiecte din cadrul Consiliului Europei, foștii procurori generali ai Irlandei și Landului Hessen – Germania, precum și foștii procurori generali ai Republicii Moldova.

Din partea României au mai participat domnul Călin Nistor, procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, domnul procuror Daniel Țicău, consilier al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și doamna procuror Nicoleta Ștefanov, din cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Domnul procuror general Augustin Lazăr a felicitat Procuratura din Republica Moldova pentru progresele în implementarea reformei și modernizarea procuraturii, subliniind importanța asigurării independenței, transparenței și eficienței instituționale, dar și a respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Totodată, a subliniat importanța atingerii, atât de către România, cât și de către Republica Moldova, a standardelor profesionale fixate prin Opinia nr. 11 a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni cu privire la calitatea și eficiența activității procurorilor, inclusiv în lupta împotriva terorismului și a criminalității grave și organizate.

Pe 26 ianuarie 2017 a fost semnat la Chișinău și Programul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Procuratura Generală a Republicii Moldova, prin care s-a consimțit ca, în perioada 2017 – 2019, părțile să organizeze o serie de întâlniri de schimb de experiență și stagii practice pentru procurorii din Moldova la parchetele de pe lângă tribunalele din România, la direcțiile specializate, precum și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totodată, procurorii români au donat Procuraturii Generale a Republicii Moldova un număr de 420 cărți de specialitate juridică.

Pe data 28 ianuarie 2017, domnul procuror general Augustin Lazăr a avut și o întrevedere de lucru cu domnul Gehard Jarosh, președintele Asociației Internaționale a Procurorilor, care cuprinde în prezent membri din 170 de state și care are ca obiective stabilirea și ridicarea standardelor conduitei etice și profesionale pentru procurori la nivel mondial, promovând statul de drept, echitatea, imparțialitatea și respectarea drepturilor omului, precum și îmbunătățirea cooperarii internaționale în combaterea criminalității.

Sursa informației 

PÎCCJ și PG Republica Moldova au încheiat un program de cooperare was last modified: ianuarie 31st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter