PÎCCJ. Vizita procurorului general, domnul Augustin Lazăr la Parchetul General din Franța

3 apr. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 184

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 3 aprilie 2017, Ministerul Public informează că în perioada 23 – 24 martie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a efectuat o vizită de lucru în Franța la invitația domnului Jean-Claude Marin, procurorul general al Parchetului General al Curții de Casație a Franței. În cadrul întrevederii de lucru, s-a discutat despre rolul procurorului general în sistemul judiciar francez, precum și despre continuarea și întărirea cooperării judiciare bilaterale în lupta împotriva criminalității organizate transfrontaliere. Totodată, au fost abordate și alte teme de interes comun privind declanșarea procedurii de instituire a cooperării consolidate prin înființarea Parchetului European, precum și recuperarea prejudiciului și a profitului ilicit obținut din infracțiuni. La întâlnire au mai participat doamna Nicoleta Ștefanov, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Serviciul de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe, doamna Laura Ceh, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Oranizată și Terorism – Serviciul de cooperare, reprezentare și asistență judiciară internațională, domnul procuror Dragoș-Nicolae Dumitru, magistratul de legătură român la Paris, precum și doamna Mona Popescu Boulin, magistratul de legătură francez pentru România și Moldova.

Întâlnire de lucru cu procurorul general al Franței

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Delegația de procurori români a mai avut întâlniri de lucru cu magistrații Serviciului de asistență penală internațională din cadrul Parchetului Curții de Apel Paris, precum și cu procurorii Tribunalului de Mare Instanță din Paris, întâlniri la care au participat doamna Catherine Champrenault, procuror general al Curții de Apel Paris, respectiv domnul François Molins, procuror al Republicii de la Tribunalul de Mare Instanță din Paris.

Întâlnire de lucru la Direcția de Afaceri Penale și Grațieri din cadrul Ministerului Justiției

Totodată, pentru realizarea unui schimb de bune practici, au avut loc întâlniri cu domnul Charles Duchaine, director al Agenției Franceze Anticorupție, fostul director al AGRASC, precum și cu domnul Robert Gelli, director al Direcției de Afaceri Penale și Grațieri din cadrul Ministerului Justiției, doamna Caroline Nisand, director adjunct, doamna Céline Guillet, șef al Biroului de asistență penală internațională, și domnul Thomas Fiquet, șef al Biroului de luptă împotriva criminalității organizate, terorism și spălare de bani, din cadrul aceleiași direcții, precum și cu domnul Richard Dubant, coordonator al Platformei Naționale de Interceptări Judiciare din cadrul Ministerului Justiției din Franța.

Întâlnire de lucru la Parchetul Curții de Apel Paris

Sursa foto: Ministerul Public

PÎCCJ. Vizita procurorului general, domnul Augustin Lazăr la Parchetul General din Franța was last modified: aprilie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter