Plângerile penale formulate de Baroul Dolj împotriva persoanelor care exercită fără drept profesia de avocat

7 Mar 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2858

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 7 martie 2017, Baroul Dolj a emis un comunicat cu privire la plângerile penale formulate de Baroul Dolj împotriva persoanelor care exercită fără drept profesia de avocat.

Astfel, Baroul Dolj a continuat în anul 2016 demersurile începute încă din anul 2006, prin formularea de plângeri împotriva  unor persoane care desfășoară în mod nelegal activitatea de avocat la instanțe din raza Curții de Apel Craiova, astfel:

  • Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova – au fost formulate plângeri împotriva numiților: Filip Liviu Gabriel, Nicolae Daniela Camelia, Șvedu Delia Magdalena, Fotolescu Carmen, Nicola Marius, Pufu Ionuț, Mihalache Marcel,
  • Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova: au fost formulate plângeri împotriva numiților Plăcintă Damian Emanuel, Răducanu Cezar Alexandru și Tulitu Robert Marian;
  • Poliția mun. Craiova – a fost formulată plângere împotriva numitului Iorgulescu Alexandru.

Dosarele penale cu privire la numiții Pufu Ionuț, Mihalache Marcel, Plăcintă Damian Emanuel, Răducanu Cezar Alexandru, Tulitu Robert Marian și Iorgulescu Alexandru se află în curs de cercetare, nefiind soluționate până în prezent; plângerile împotriva acestor persoane au fost formulate de Baroul Dolj, prin avocații desemnați în acest sens, respectiv Grigore Aura Lucia, Bîcu Lenuța și Bercea Adrian Cristian.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cu privire la numiții Filip Liviu Gabriel, Șvedu Delia Magdalena și Fotolescu Carmen s-a dispus de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova trimiterea în judecată pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat, dosare care se află în curs de soluționare pe rolul Judecătoriei Craiova, fiind desemnați pentru reprezentarea Baroului Dolj domnii avocați Bercea Adrian Cristian și Manafu Sorin. (Filip Liviu Gabriel -Dosar nr. 34752/215/2016/a1; Șvedu Delia Magdalena – Dosar nr. 25960/215/2016/a1; Fotolescu Carmen – Dosar nr. 18656/215/2016).

În Dosarul nr. 29208/215/2016, privind-o pe numita Nicolae Daniela Camelia – Judecătoria Craiova a respins ca nefondată plângerea formulată de Baroul Dolj prin avocat Manafu Sorin împotriva Ordonanței de clasare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, motivat de împrejurarea că nu numita Nicolae Daniela Camelia nu a desfășurat în mod repetat acțiunile specifice profesiei de avocat.

Referitor la numitul Nicola Marius, Judecătoria Craiova, în Dosarul nr. 37461/215/2016,  a restituit cauza la Parchetul Curții de Apel Craiova, în vederea completării urmăririi penale; avocatul desemnat pentru reprezentarea baroului este  Bercea Adrian Cristian.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de Baroul Dolj, în prezent, la Curtea de Apel Craiova și la Tribunalul Dolj nu au mai fost înregistrate cazuri de avocatură clandestină.

Interesele Baroului Dolj ori/și U.N.B.R. au fost apărate în aceste litigii prin avocați din cadrul Baroului Dolj, specializați pe ramurile respective de drept, iar situația litigiilor a fost prezentată în fața Consiliului Baroului Dolj, care a decis cu privire la fiecare stadiu al procesului. Toate materialele privitoare la litigiile mai sus-menționate sunt arhivate și se află la sediul Baroului Dolj.

Plângerile penale formulate de Baroul Dolj împotriva persoanelor care exercită fără drept profesia de avocat was last modified: martie 7th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter