Polonia ar putea părăsi UE

12 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 330

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Senzaționalul ține prima pagină a presei de azi. Pentru început, Vladimir Putin îl laudă pe coreeanul Kim Jong-Un.

„Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, joi, că liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a dovedit a fi un conducător competent și matur, care este interesat de calmarea tensiunilor provocate în urma testărilor rachetelor balistice, informează site-ul Ynetnews.com și site-ul agenției Tass”, citat de Cotidianul.

„«Este un lider absolut competent și un politician deja matur», a declarat Vladimir Putin, adăugând că obiectivul de a denucleariza Peninsula Coreea poate fi atins doar cu ajutorul dialogului și negocierilor. Din perspectiva liderului rus, Kim Jong-Un rezolvă situația în mod «calm»”, mai scrie Cotidianul.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Reprezentanți ai Phenianului și ai Seulului s-au întâlnit, marți, în regiunea demilitarizată Panmunjon, pentru a redeschide dialogul între cele două state, după o pauză de doi ani.

Gândul scrie astăzi despre cazul Poloniei, care ar putea părăsi UE, ca urmare a sancțiunilor impuse de Bruxelles.

„Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat, miercuri, că guvernul polonez ar putea încerca să retragă țara din Uniunea Europeană, în cazul în care finanțarea europeană va fi afectată de sancțiuni impuse din cauza situației sistemului judiciar polonez, relatează site-ul france24.com”, citat de Gândul.info.

„Președintele Consiliului European a mai precizat că data de 20 decembrie a fost «o zi tristă pentru toată lumea», când Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situației sistemului judiciar polonez. (…) Experții Comisiei Europene afirmă că noile măsuri legislative din Polonia subminează independența justiției, oferindu-i ministrului Justiției dreptul de a numi și de a destitui judecători ai instanțelor superioare. Bruxelles-ul denunță și reformele privind funcționarea Tribunalului Constituțional din Polonia”, mai notează Gândul.info.

Și politica românească are parte de surprize.

„Cotidianul sârb Blic susține că Victor Ponta a primit cetățenie sârbă și are pașaport sârb, citând surse din Guvernul de la Belgrad. Ponta a declarat, pentru Hotnews, că este consilier onorific al președintelui sârb și a primit o calitate onorifică. Conform sursei citate, Ponta s-a aflat la Belgrad la jumătatea anului trecut și a afirmat că România va continua să susțină integrarea Serbiei în UE, aceasta fiind în interesul întregii regiuni și al Uniunii Europene”, arată News.ro.

Rezoluția adoptată la începutul săptămânii de formațiunile maghiare UDMR, PPMT și PCM, privind autononia Ținutului Secuiesc, comentată în aceste zile în talk-show-urile tv este comentată și de primul ministru Tudose.

Premierul Mihai Tudose afirmă joi, într-o postare pe Facebook, citată de News.ro, referindu-se la această rezoluția, că „refuză orice dialog legat de autonomia unei părți a României și că discuțiile pe această temă sunt în afara legii. Șeful Executivului își nuanțează declarațiile făcute cu o seară în urmă pe acest subiect la Realitatea TV, calificate de UDMR ca fiind un mesaj «primitiv, caracteristic Evului Mediu»”.

Scandalul legat de polițistul pedofil continuă. Azi, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a transmis un comunicat prin care cere soluționarea rapidă a disputelor dintre premier și ministrul de Interne, provocate de acest caz.

„«Poliția Română nu este la cheremul nimănui. Dacă politicul nu este capabil, lăsați polițiștii competenți și onesti să-și aleagă conducătorii. Vrem o decizie cât mai curând posibil, să avem o conducere cu care să reclădim autoritatea Poliției Române. Noi nu mai așteptăm», se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Național al Agenților de Poliție”, remis azi Mediafax.

Și tot Mediafax ne mai oferă o surpriză: „Eugen Stan, polițistul arestat pentru mai multe fapte de agresiune sexuală asupra minorilor, a fost decorat în 2012, de către președintele României, cu ordinul «Bărbăție și Credință», pentru participarea la deszăpezire, potrivit președintelui Federației Naționale a Polițiștilor SED LEX, Florin Vîlnei”.

Un incendiu de proporții lăsa, în această dimineață, orașul Tulcea fără transport în comun.

„Mai mult de 50 la sută din parcul de autobuze destinat transportului în comun a fost distrus în urma incendiului care a izbucnit vineri dimineață. 15 din cele 27 de autobuze au ars, iar autoritățile se gândesc la soluții pentru a nu fi perturbată activitatea”, scrie Mediafax.

Finalul Revistei aparține unei știri din Business Magazin.

„Daria Radionova, o tânără originară din Republica Moldova, țară în care locuiește familia sa înstărită, a ajuns din nou, în centrul atenției presei auto, prin noua sa mașină excentrică. Fostă studentă în Londra, iar în prezent model și fashion designer, deține un exemplar al supercarului Lamborghini Huracan. Apelând la serviciile companiei Vinceri, Daria Radionova a ales să-și acopere automobilul cu 1.3 milioane de cristale Swarovski”, relatează Bussines Magazin.

Seară frumoasă!

Polonia ar putea părăsi UE was last modified: ianuarie 12th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter