Portalul drepturicivile.ro – consolidarea sistemului de protecție a drepturilor omului în România

9 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 732

Despre

  • http://www.drepturicivile.ro/
  • Sistemul de protecție a drepturilor omului
  • Instrument pentru cei care vor sa se informeze corect și să aprofundeze tema drepturilor cetățenești

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

APADOR-CH (Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki)  și NHC (Norwegian Helsinki Committee) au lansat, de curând, portalul drepturicivile.ro, informează Legalmarketing.ro.

Obiectivul principal al acestui proiect este consolidarea sistemului de protecție a drepturilor omului în România, portalul fiind gândit ca un instrument util pentru cei care vor să se informeze corect și să aprofundeze tema drepturilor cetățenești.

„Sistemul de protecție a drepturilor omului poate funcționa doar în momentul în care beneficiarii lui, cetățenii, sunt conștienți de drepturile lor și de modalitățile în care și le pot exercita.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Experiența APADOR-CH de mai bine de 20 ani relevă faptul că majoritatea cetățenilor nu au cunoștințe elementare despre drepturile civile și că acelora, puțini, care sunt conștienți că li se încalcă unele drepturi, le lipsesc informațiile și/sau resursele pentru a remedia problema. Această ipoteză, bazată pe experiență directă de lucru cu cetățenii, nu era însă documentată statistic, subiectul drepturilor omului nefiind abordat în analize sociologice derulate în România până la acest moment.

Prin platforma de față punem la dispoziția cetățenilor, organizațiilor neguvernamentale și specialiștilor în domeniul juridic informații utile și studii de caz care să ajute la mai buna cunoaștere a drepturilor civile în România și implicit la respectarea lor.

Proiectul mai vizează dezvoltarea unei rețele de 10 ONG-uri, implicate deja în protejarea drepturilor beneficiarilor lor (organizații care vor primi sprijin de specialitate pentru utilizarea mijloacelor legale în fața instanțelor naționale și prin mecanismul CEDO) și va îmbunătăți nivelul de cunoaștere a 50 de practicieni în drept (judecători, procurori, avocați) în privința sistemului de protecție a drepturilor omului consacrat prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

În colaborare cu partenerii norvegieni proiectul va contribui la îmbunătățirea mecanismului de implementare a hotărârilor CEDO în România, prin evaluarea situației de fapt, analiză comparativă cu mecanismul echivalent norvegian”.


Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki este o organizație neguvernamentală, non-profit, înființată în 1990, care acționează pentru protecția drepturilor omului și pentru stabilirea echilibrului atunci când acestea sunt în pericol sau sunt încălcate. Site web: APADOR-CH.

Norwegian Helsinki Committee

Comitetul Helsinki din Norvegia este o organizație non-guvernamentală care lucrează în domeniul drepturilor omului, monitorizând respectarea și punerea lor în practică. Comitetul Helsinki din Norvegia acționează în special în Europa, Asia Centrală și America de Nord. În ultimii ani activitatea internațională a organizațieia s-a axat pe state din fosta Uniune Sovietică și Balcanii de Vest.

Comitetul Helsinki din Norvegia a fost înființat în 1977 și astăzi are 15 de angajați, cu sediul social în Oslo. Site web: NHC.

Sursa informațiilor este www.drepturicivile.ro.

Portalul drepturicivile.ro – consolidarea sistemului de protecție a drepturilor omului în România was last modified: februarie 8th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter