Poziția CSM față de O.U.G. nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea codurilor penale

1 Feb 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2.592

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

👍Vezi și: Codul penal – modificări (O.U.G. nr. 13/2017)

👍Vezi și: Codul de procedură penală – modificări (O.U.G. nr. 13/2017)

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Update: LIVE: Ședința Plenului CSM


Având în vedere adoptarea, în ședința Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, a Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, anterior consultării corpului profesional și avizării de către Consiliul Superior al Magistraturii, conform dispozițiilor art.38 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că solicitarea Ministerului Justiției, transmisă Consiliului la data de 31.01.2017, în jurul orelor 17.00, de avizare a Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenție reală în obținerea avizului prevăzut de lege.

Anterior ședinței Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul justiției a fost personal înștiințat și invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la ședința Plenului convocată de urgență pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea și dezbaterea solicitării de avizare.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condițiile menționate reprezintă o nesocotire gravă a dispozițiilor legale în materia avizării și a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima.

Apreciez ca nepermisă nu numai sfidarea legii de către Executiv, cât mai ales atitudinea evidentă de desconsiderare a celorlalte instituții implicate în procedura avizării prealabile a proiectelor de lege, făcând astfel inutil orice efort de menținere a echilibrului între puterile statului. Consider periculos și nedemocratic acest demers lipsit de o minimă aparență, măcar, de respect față de principiile transparenței decizionale, consultării și dezbaterii, ce creează un real potențial de instabilitate socială.

Maniera în care Ministerul Justiției a gestionat întregul demers nu poate fi justificată, în niciun fel, prin invocarea caracterului urgent al măsurilor vizate, și chiar așa fiind, urgența nu presupune impunerea prin forță a unui veritabil asediu asupra Justiției”, a declarat Președintele CSM, jud. Mariana Ghena, pentru Agerpres.

Sursa informației

 

 

 

 

Poziția CSM față de O.U.G. nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea codurilor penale was last modified: februarie 1st, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter