Practica ne creează multe dificultăți în materie de adoptare a soluțiilor corecte, pentru adoptarea sau eliberarea actelor administrative legale

14 Iun 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 557
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Stăm de vorbă cu d-na Dana Alexandru, consilier juridic la Primăria Municipiului Sibiu.

Stimată doamnă, care sunt principalele probleme cu care vă confruntați dumneavoastră în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu?

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Dana Alexandru: Bună ziua. Problemele cu care ne confruntăm în practica administrativă la nivel local sunt numeroase, însă aș evidenția în special problemele referitoare la amenajarea teritoriului și urbanism – și implicit autorizarea construcțiilor. Avem nevoie de întărirea legislației în acest domeniu pentru a ne ajuta și dezvolta în egală măsură.

Sigur că probleme delicate se nasc în practica noastră și în materia achizițiilor publice, derularea contractelor ș.a.m.d. Acestea ar fi două segmente sensibile și care ne ridică multe probleme.

Universul Juridic: Să rămânem în zona conferinței, unde practic ați venit și dumneavoastră. Am dori să ne spuneți dacă vi se par oportune și importante realizarea unor evenimente de acest gen mai des decât de obicei. Știm că în România sunt sau nu sunt anumite conferințe pe acest segment de activitate.

Dana Alexandru: Sigur că mi se par foarte importante și frecvența lor ar trebui să fie una mult mai mare, pentru că problemele în materie de drept administrativ, în materie de practică administrativă sunt foarte multe. Noi, juriștii practicieni în administrația locală, aplicăm, practic, această legislație și ne confruntăm în practică cu foarte multe probleme. Fie lacune legislative, fie exces de reglementare, fie reglementări paralele – practica ne creează multe dificultăți în materie de adoptare a soluțiilor corecte, pentru adoptarea sau eliberarea actelor administrative legale.

Și atunci sigur că în cadrul acestor conferințe ne putem lămuri foarte multe probleme, putem pleca cu noutățile și cu chestiuni sau soluții care să ne ajute să rezolvăm altfel problemele și să aducem un plus în practica noastră.

Universul Juridic: În încheiere aș vrea să vă întreb: Care sunt impresiile dumneavoastră de la această conferință?

Dana Alexandru: Cred că acest eveniment a fost – sau este – unul de mare importanță, prezența profesorilor din străinătate a fost de natură să aducă un real aport științific în ceea ce privește europenizarea dreptului administrativ și influența Uniunii Europene asupra Dreptului administrativ. Îi felicit pe organizatori și sper să ne revedem în curând la conferințe de acest nivel.

Universul Juridic: Mulțumim frumos.

Practica ne creează multe dificultăți în materie de adoptare a soluțiilor corecte, pentru adoptarea sau eliberarea actelor administrative legale was last modified: iunie 28th, 2016 by Dana Alexandru

Despre autor:

Dana Alexandru

Dana Alexandru

Este consilier juridic la Primăria Sibiu.

Abonează-te la newsletter