Premierul Dăncilă l-a chemat de urgenţă în ţară pe ministrul justiţiei

13 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 308

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm.

News.ro consemnează declarația premierului Dăncilă după această întâlnire: „A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre România să fie membru OCDE și susținerea SUA, am vorbit despre viză pentru români. Am vorbit despre investitorii americani în România, despre menținerea procentului de 2% (din PIB – n.r.) pentru Apărare. În același timp, am pus și problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. În toată discuția, am încercat să am o abordare care să susțină România și o colaborare foarte bună cu SUA pe parteneriatul strategic”.

Mediafax notează azi faptul că premierul Viorica Dăncilă l-a chemat de urgență în țară pe ministrul justiției, Tudorel Toader, aflat într-o vizită în Japonia, după ce mai multe posturi TV au prezentat o serie de înregistrări privind activitatea unor procurori.

Conferinta raspunderea executorului judecatoresc

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a transmis, pentru Mediafax, „joi va participa la ședința de Guvern, în condițiile în care acum se află în Japonia pentru mai multe întrevederi, iar premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să vină mai repede în țară, în contextul ultimelor informații privind DNA”.

„Chemarea în țară a lui Tudorel Toader a venit în contextul înregistrărilor făcute publice de Vlad Cosma, fost deputat. Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare, în baza unor «probe fabricate», unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță”, notează Mediafax.

News.ro scrie astăzi despre chemarea la audieri, într-un nou dosar, a lui Vlad Cosma, autorul dezvăluirilor menționate.

„Fostul deputat, Vlad Cosma, care a fost citat marți, la sediul DNA Ploiești, într-un dosar de corupție în care are caliatea de martor, nu se va prezenta la audieri, el fiind plecat din țară, a declarat sora sa, Andreea Cosma, deputat PSD. Aceasta a precizat că Vlad Cosma va fi audiat când se va întoarce sau prin videoconferință. Cosma a transmis la DNA că nu va veni la audieri”, scrie News.ro.

În Parlament, se dezbate un proiect de lege inițiat de Guvern, care modifică O.G. nr. 39/2015 privind cazierul fiscal. Proiectul a trecut de Senat și va ajunge în Camera Deputaților, care este camera decizională, în acest caz.

„Senatul a adoptat, în ședința plenului de luni, proiectul de lege inițiat de Guvern, care modifică O.G. nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, act normativ prin care au fost eliminate situațiile ce restrâng drepturile practicienilor în insolvență, situațiile care puteau determina înscrierea în cazier, în baza unor acte sau documente care nu erau definitive, existând și prevederi prin care se simplifică sistemul de solicitare a cazierului fiscal în format electronic”, scrie Agerpres.

„Potrivit actului normativ, se exceptează înscrierea în cazierul fiscal al practicienilor în insolvență a informațiilor privind inactivitatea fiscală, declarată de organul fiscal anterior deschiderii procedurii insolvenței în formă simplificată, intrării în faliment sau pronunțării ori adoptării unei hotărâri de dizolvare a contribuabilului, având în vedere că aceasta nu ține de culpa practicianului. O altă modificare avută în vedere, se referă la majorarea de la 5 la 15 zile a termenului în care organele competente trebuie să comunice organului fiscal actele prin care au fost constatate și sancționate faptele care fac obiectul înscrierii în cazierul fiscal, rămase definitive prin neexercitarea căii de atac prevăzută de lege. Totodată, se propune ca, în situația înscrierii inactivității fiscale ulterior radierii persoanei juridice sau a entității fără personalitate juridică în cazierul fiscal al reprezentanților legali sau al reprezentanților desemnați, aceasta să fie scoasă din evidență la data împlinirii unui termen de un an de la data înscrierii”, mai notează Agerpres.

Economia României este, din nou, în atenția analiștilor străini.

„Politica fiscală expansionistă a României pare să continue după schimbarea primului ministru, iar aceasta va amplifica dezechilibrele macroeconomice, anticipează Fitch Rating, care avertizează că deficitul bugetar structural va face ca finanțele publice să fie mai vulnerabile la șocuri”, scrie News.ro.

Facebook este acuzat de utilizarea ilegală a datelor personale ale utilizatorilor.

„Un tribunal de la Berlin a stabilit că este ilegală utilizarea, de către Facebook, a datelor personale ale membrilor săi și că rețeaua de socializare nu și-a informat în mod adecvat utilizatorii cu privire la modul în care le utilizează datele, a anunțat, luni, un grup german de apărarea a drepturilor consumatorilor, relatează Reuters”, citat de News.ro.

„Într-un comunicat, prima rețea de socializare din lume afirmă că a procedat deja la modificări importante în privința condițiilor de utilizare și a parametrilor săi în domeniul protecției datelor, după deschiderea dosarului, în 2015”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Premierul Dăncilă l-a chemat de urgență în țară pe ministrul justiției was last modified: februarie 13th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter