Preşedintele Iohannis a promulgat bugetul

4 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 291

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Începutul de an vine cu o nouă remaniere guvernamentală. Deocamdată, ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, și-a anunțat demisia, motivând că nu îi mai permite starea de sănătate să continue activitatea în Guvern.

„Ea (n.a. Doina Pană) a prezentat un raport de activitate în care susține că prin măsurile luate în domeniul Păduri în cele două mandate de ministru și-a îndeplinit misiunea – «scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României». Propunerea pentru noul ministrul al Apelor și Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Național, care va fi convocat zilele următoare, a anunțat, miercuri seară, liderul PSD, Liviu Dragnea, care îi mulțumește Doinei Pană «pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României»”, scrie News.ro.

Începutul de an îi găsește pe medicii de familie în conflict cu Ministerul Sănătății și cu Guvernul României.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

News.ro scrie că: „Organizațiile reprezentative ale medicilor de familie din România au transmis, miercuri, că «s-a ajuns la momentul zero» și că jumătate dintre cabinetele din țară funcționează în afara contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate”.

News.ro mai adaugă faptul că „medicii de familie consideră că au primit doar «promisiuni neonorate», iar Președinția este singurul for care mai poate atrage atenția asupra bugetului total insuficient”.

Cu toate nemulțumirile medicilor, Președintele Iohannis a promulgat bugetul pe 2018, atrăgând atenția asupra unor posibile vulnerabilități.

„Șeful statului atrage însă atenția asupra unor vulnerabilități ale bugetului anului 2018 și asupra provocărilor cadrului fiscal-bugetar actual, având în vedere că România are nevoie de un buget credibil și echilibrat, care să urmărească în mod consecvent menținerea obiectivelor fundamentale de stabilitate macroeconomică, predictibilitate și sustenabilitate fiscal-bugetară. Îngrijorările șefului statului se referă la încadrarea în ținta de deficit bugetar de 3%, respectarea disciplinei fiscal-bugetare, evaluarea prea optimistă a nivelului încasărilor din TVA, bugetul scăzut destinat investițiilor și construcția bugetară bazată pe modificări fiscale adoptate abia la sfârșitul lui 2017”, mai notează News.ro.

Medicii din spitalele și policlinicile militare par să aibă mai multe oportunități în 2018.

„Mihai Fifor, ministrul Apărării, vrea ca anul 2018 să însemne și dezvoltarea capabilităților medicale operaționale”, scrie DC News.

DC News mai arată că: „Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vizitat joi facilitățile în construcție de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central «Dr. Carol Davila», unde anul acesta va fi inaugurat primul centru integrat de medicină nucleară pentru depistarea afecțiunilor oncologice și cardiovasculare”.

Potrivit ministrului Fifor, citat de DC News, anul 2018 va însemna și dezvoltarea capabilităților medicale operaționale.

„«Vorbim despre 11 spitale militare, centre medicale militare de diagnostic și tratament, de medicină navală, de transfuzie sangvină, de recuperare medicală, Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială, toate fac parte din sistemul integrat de medicină militară», a explicat ministrul Apărării”, mai scrie DC News.

Cotidianul scrie azi despre măsurile fiscale care au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018.

„Persoanele care au venituri cumulate din contracte de drepturi de autor, dobânzi, chirii, dividende, activități independente și care nu primesc cumulat mai mult de 22.800 lei pe an, nu vor mai plăti contribuțiile la pensii (CAS) și sănătate (CASS)”, arată Cotidianul.

Și tot Cotidianul scrie despre noile reglementări cu privire la recuperarea taxei auto.

„Românii care au de recuperat taxa auto trebuie să depună o cerere în acest sens până pe 31 august. Orice solicitare depusă ulterior nu mai poate fi soluționată, reiese dintr-un ordin publicat în M. Of. «Fac obiectul prezentei proceduri, sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și dobânzile aferente stabilite de instanțele de judecată prin hotărâri definitive, precum și cheltuielile bănești stabilite de aceste instanțe și orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită, pentru care la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență nu au fost emise decizii de soluționare a cererii de restituire, precum și cele care devin executorii după data de 31 august 2018». Precizările se regăsesc ordinul privind normele pentru aplicarea O.U.G. nr. 57/2017, semnat de miniștrii Mediului și Finanțelor Publice”, mai notează Cotidianul.

În finalul Revistei, aducem în atenția dumneavoastră o informație inedită care vine din sudul României.

„Trei județe din nord-vestul Bulgariei vor să organizeze o consultare populară în vederea obținerii unei declarații de independență față de statul de la sud de Dunăre, scrie site-ul televiziunii naționale NOVA, din Bulgaria. Organizatorul acestui «referendum» la nivel local, Boris Kamenov, a declarat pentru presa din țara sa că, după obținerea independenței, cele trei județe vor să adere la România”, notează Digi24.

Seară frumoasă!

Președintele Iohannis a promulgat bugetul was last modified: ianuarie 5th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter