Pretinsa imixtiune a conducerii Curţii de Apel Bucureşti în soluţionarea unei cauze aflate pe rol

6 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 461

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Având în vedere că la data de 5.09.2016 în presa de audio-vizual și on-line s-au făcut mai multe susțineri pe marginea unei pretinse imixtiuni a conducerii administrative a Curții de Apel București în soluționarea unei cauze aflate pe rol, prin încălcarea regulilor de repartizare aleatorie a dosarelor, Biroul de informare și relații publice al Curții de Apel București este împuternicit să facă următoarele precizări, în scopul unei corecte informări a opiniei publice:

Imputările mai sus amintite, aduse în dezbatere publică de către unul dintre judecătorii implicați în soluționarea cauzei într-o fază procesuală anterioară, fac obiectul unor investigații de natură disciplinară și penală în curs de desfășurare.

Până la acest moment o sesizare cu privire la săvârșirea mai multor abateri disciplinare formulată de către una dintre părțile cauzei a fost soluționată încă din data de 14.12.2015 de Inspecția Judiciară în sensul clasării pentru motivul inexistenței indiciilor privind elementele constitutive ale abaterilor reclamate, urmând ca instanța competentă să statueze asupra legalității rezoluției menționate.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Luând în considerare obligația de rezervă ce incumbă tuturor judecătorilor, cu precădere în cazul unor proceduri în curs, considerăm necesar a respecta această constrângere pentru a evita o eventuală atingere ce ar putea să fie adusă independenței judecătorilor învestiți cu soluționarea respectivelor cauze disciplinare, respectiv penale.

 CONDUCĂTORUL BIROULUI DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Judecător ILEANA RUXANDRA TIRICĂ

Pretinsa imixtiune a conducerii Curții de Apel București în soluționarea unei cauze aflate pe rol was last modified: septembrie 6th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter