Primăvara

1 mart. 2017
4 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 54 voturi, medie: 4,00 din 5 (4 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 739

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dacă ieri scria despre idea Europei cu două viteze, azi presa menționează și punctul de vedere al președintelui României în această chestiune.

„Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului exclude o Europă cu mai multe viteze, aceasta conducând, în opinia lui, la dezintegrarea proiectului european”, scrie DC News.

„Șeful statului a subliniat că România se pronunță pentru o Europă puternică, consolidată, unitară și incluzivă”, se arată în comunicat. Cu privire la dezbaterile referitoare la viitorul Uniunii Europene, președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european. Șeful statului a reiterat că pentru România continuarea integrării la nivelul UE rămâne un obiectiv strategic”, mai notează DC News.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Audierile în Dosarul Revoluției continuă.

„Fostul premier, Petre Roman, s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, unde a fost citat pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul Revoluției”, scrie Agerpres.

În timp ce politicienii caută un om potrivit pentru postul vacant de director al SIE, parlamentarii au votat azi în ședința plenului reunit al Parlamentului component Comisiei pentru controlul SIE.

„Deputatul PSD, Mihai Weber, a fost ales președinte al Comisiei de control al Serviciului de Informații Externe (SIE), în timp ce funcția de vicepreședinte i-a revenit liberalului Sorin Răzvan Hrișcă. Marius Surgent (ALDE) a fost ales secretar”, scrie Cotidianul.

Și pentru că aminteam de activitatea parlamentarilor, menționăm o lege despre care se discută în ultimile zile, atât în parlament, cât și în media: „Legea grațierii”.

„Legea grațierii trebuie însoțită de măsuri pe termen mediu și lung, altfel nu va avea cu adevărat efecte în privința supraaglomerării din penitenciare, a apreciat la RFI președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan”, scrie Cotidianul.

„Judecătoarea consideră însă că s-a ajuns la o oarecare normalitate și anume, la faptul că acest proiect de lege se dezbate exact în cadrul potrivit pentru a se dezbate legile și anume în Parlament”, mai notează ziariștii de la Cotidianul.

HotNews scrie azi despre activitatea Agenției Naționale de Integritate.

„Conform informațiilor existente pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, „ANI este doar piesa centrală sau motorul unui mecanism complex de evaluare, identificare și sancționare a derapajelor de integritate”. În cei opt ani de activitate, Agenția a creat una din cele mai mari baze de date cu privire la declarații de avere și de interese (5,5 milioane de documente) și a finalizat peste 10.000 de dosare ce au vizat identificarea incidentelor de integritate survenite în cazul mai multor funcționari publici, parlamentari, membri ai Guvernului, sefi de instituții din administrația publică locală etc”, notează HotNews.

Despre ultimele investigații ale ANI scrie și Agerpres: „Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 18 foști și actuali aleși locali”.

DC News face o radiografie a creditelor românilor, citând un studiu Deloitte.

„România a fost campioana Europei Centrale și de Est la vânzarea de portofolii de credite neperformante, cu tranzacții de peste trei miliarde euro, arată un studiu al unei firme de consultanță”, scrie DC News.

„Clasamentul arată că cele mai multe tranzacții încheiate au avut loc în România (37%), urmată de Ungaria (24%), Polonia (11%) și Slovenia (9%). În 2017, băncile românești vizează micșorarea ratei creditelor neperformante de 10% înregistrată la sfârșitul anului 2016, astfel că vor ținti reducerea diferenței dintre nivelul actual și media europeană de 5%. În acest context, mă aștept să văd patru până la cinci tranzacții cu credite neperformante în acest an, fiecare cu valori nominale de câteva sute de milioane de euro. Creditele neperformante corporative și retail ipotecare vor rămâne în continuare vedetele tranzacțiilor în Europa Centrală și de Est”, a spus Radu Dumitrescu, partener Deloitte România”, mai scrie DC News.

În final, vorbim despre un Oscar câștigat de un român.

„Românul care a câștigat alături de echipa lui un premiu Oscar este directorul tehnic de efecte speciale al producției „The Jungle Book/Cartea Junglei”, film ce a primit Premiul Oscar la categoria „Cele mai bune efecte vizuale”. În cadrul ceremoniei, cel căruia i-a fost înmânat trofeul a fost Adam Valdez, manager al firmei Scanline VFX. Ioan Boieriu și-a trăit copilăria în cartierul Astra din Brașov, iar apropiații spun despre el că a fost pasionat întotdeauna de echipamentele tehnologice și de artele vizuale”, relatează Cotidianul.

Seară frumoasă și un gând bun, acum, la început de primăvară!

Primăvara was last modified: martie 1st, 2017 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter