Proceduri privind inactivarea/reactivarea contribuabililor

29 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 318

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 3289/2017 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui ANAF nr. 3846/2015 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 92 din Codul de procedură fiscală, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare (*intrare în vigoare: 27 noiembrie 2017, M. Of. nr. 929/ 27 nov. 2017)

1. Acest ordin aduce modificări OPANAF nr. 3846/2015 sub următoarele aspecte:

a) se aprobă modelul și conținutul formularului Aviz privind propunerea de declarare în inactivitate potrivit art. 92 alin. (1) lit. c) din Codul de procedură fiscală/de reactivare/de îndreptare a erorii materiale, pentru organele cu atribuții de executare silită.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

b) în perioada în care contribuabilii sunt inactivi, sediile secundare înregistrate fiscal ale acestora sunt considerate inactive, iar în cazul contribuabililor reactivați, aceste sedii secundare sunt considerate active de la data reactivării.

c) competența pentru declararea stării de inactivitate fiscală, reactivare și îndreptarea erorilor, conform art. 92 C.proc.fisc. revine și organelor cu atribuții de executare silită (care funcționează pe lângă DGRFP, DGAMC, organele de inspecție fiscală).

2. Prin acest ordin, se stabilesc:

a) Procedura privind verificarea de către organele cu atribuții de executare silită a contribuabililor care nu funcționează la domiciliul fiscal declarat, conform prevederilor art. 92 alin. (1) lit. c)
C.proc.fisc.

b) Procedura privind verificarea îndeplinirii condiției de reactivare, prevăzută la art. 92 alin. (51) C.proc.fisc, a contribuabililor declarați inactivi, la propunerea organelor cu atribuții de executare silită;

c) Procedura de îndreptare a erorilor materiale pentru contribuabilii declarați inactivi, potrivit art. 92 alin. (1) lit. c) C.proc.fisc, la propunerea organelor cu atribuții de executare silită.

3. Art. 92 C.proc.fisc. conține prevederi referitoare la Registrul contribuabililor/plătitorilor inactivi/reactivați. Sunt declarați inactivi, conform acestui articol:

(i) contribuabilii pentru care s-a deschis procedura insolvenței în formă simplificată,
(ii) contribuabilii care au intrat în faliment; sau
(iii) contribuabilii pentru care s-a pronunțat ori a fost adoptată o hotărâre de dizolvare, numai dacă aceștia nu își îndeplinesc nicio obligație declarativă prevăzută de lege într-un semestru calendaristic.

4. Nu sunt declarați inactivi contribuabilii care au depus, în urma notificărilor primite de la organele fiscale, cel puțin o declarație fiscală (în vechea reglementare: toate declarațiile fiscale) aferentă perioadei de referință până la expirarea termenului de 15 zile cuprins în notificare.

Proceduri privind inactivarea/reactivarea contribuabililor was last modified: noiembrie 29th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter