[UPDATE: Vizită a unor elevi și studenți] INM organizează activități specifice pentru Programul „Școala altfel” (în data de 15 martie 2017)

17 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 828

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 16 martie 2017: INM a primit vizita a două grupuri de elevi și a unor studenți de la facultatea de drept

Potrivit comunicatului din data de 16 martie 2017, la data de 15 martie 2017, Institutul Național al Magistraturii a primit vizita a două grupuri de elevi de la Școala Generală nr. 119 București, însoțiți de cadre didactice din cadrul acestei școli, precum și a unor studenți de la facultatea de drept.

Vizita s-a înscris în programul național „Școala altfel”, program dedicat activităților educative extracurriculare, al cărui obiectiv principal constă în implicarea elevilor și a profesorilor în activități de educație non-formală, care să contribuie la dezvoltarea competențelor de învățare și a abilităților socio-emoționale în domenii cât mai diverse.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Elevii și studenții au fost întâmpinați în Aula Institutului de către directorul INM, doamna judecător Ana-Maria GAROFIL.

În debutul activității, participanților le-au fost prezentate, pe scurt, de către auditorii de justiție din anul al II-lea, informații despre modalitatea de admitere în profesia de judecător sau procuror. În continuare, auditorii de justiție au realizat scurte prezentări despre copilul victimă și infractorul minor, precum și despre principalii actori ai unui proces penal: judecătorul, procurorul, inculpatul, persoana vătămată, avocatul, grefierul. Temele au fost abordate într-o manieră atractivă, participanții implicându-se activ în dezbateri. Participanții au asistat apoi la desfășurarea unei secvențe de proces simulat care a avut ca obiect soluționarea unei cauze penale în cadrul căreia a fost cercetat un conflict ivit între două eleve, în curtea școlii. Rolul procesului simulat a fost acela de a evidenția consecințele pe care le poate genera săvârșirea unei infracțiuni de lovire și alte violențe. La finalul secvenței simulate, au fost purtat un dialog privind desfășurarea procedurilor judiciare.

Participanții prezenți s-au dovedit a fi deosebit de implicați și au manifestat un real interes pentru temele dezbătute, adresând numeroase întrebări și expunând observații care au contribuit la crearea unei atmosfere captivante, cu un pronunțat caracter interactiv.

INM mulțumește auditorilor de justiție care s-au implicat în realizarea acestei activități: Petre-Bogdan BRATOSIN, Bogdan-Florin COSTACHE, Anișoara GĂLĂȚAN, Elena-Ecaterina GRAMA, Nicoleta LUCACIU, Andreea-Beatrice POPA, precum și tuturor participanților.


Potrivit comunicatului din data de 24 februarie 2017, INM  a lansat următoarea invitație:

„Dragi elevi,

V-ați întrebat vreodată cum poți ajunge să fii judecător sau procuror în România și ce cursuri trebuie urmate pentru asta? V-ați gândit voi înșivă că o astfel de profesie vi s-ar potrivi și ați vrea să aflați mai multe?

La data de 15 martie 2017, Institutul Național al Magistraturii organizează activități specifice Programului «Școala altfel» în cadrul cărora veți avea ocazia de a ne adresa, deschis, întrebări cu privire la toate acestea. Vă invităm la sediul nostru din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, București (vizavi de intrarea principală în Parcul Cișmigiu).

Institutul Național al Magistraturii este singura instituție din țară responsabilă de pregătirea judecătorilor și procurorilor atât la debutul, cât și pe parcursul carierei lor și care, sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii, realizează anual selecția viitorilor judecători și procurori.

Dacă aveți în vedere o astfel de vizită, pentru o bună organizare,  vă rugăm ca până la 10 martie 2017 să ne faceți cunoscută intenția, la adresa: [email protected]

Vă așteptăm cu interes!”

[UPDATE: Vizită a unor elevi și studenți] INM organizează activități specifice pentru Programul „Școala altfel” (în data de 15 martie 2017) was last modified: martie 16th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter