Proiect în dezbatere publică: Normă pentru completarea Normei ASF nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private

19 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 210

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 18 octombrie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică un proiect de Normă pentru completarea Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au fost anexate acestui proiect Anexa și Nota de fundamentare

Conform art. I din proiect, modificările introduse prin respectivul proiect de act normativ se aplică fondurilor de pensii administrate privat și fondurilor de pensii facultative și constau în completarea metodologiei contabile aplicată operațiunilor de încasări și plăți pe piața pensiilor private.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Anexa conține Planul de conturi aplicabil fondurilor de pensii administrate privat și fondurilor de pensii facultative.

Potrivit Notei de fundamentare, necesitatea emiterii acestui act normativ derivă din nevoia de a completa reglementările privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii private cu normele contabile care se utilizează în această situație.

Pe cale de consecință, Autoritatea de Supraveghere Financiară consideră că este necesară corelarea Normei nr. 7/2015 și a Normei nr. 8/2015 cu prevederile Normei nr. 14/2015.

Astfel, obiectivul principal al proiectului de act normativ constă în actualizarea și armonizarea cadrului de reglementare secundară aplicabil reglementărilor contabile în sistemul pensiilor private cu celelalte prevederi ale actelor normative secundare, în materia utilizării activului personal net al participantului sau beneficiarului, după caz.

Sursa informației

Proiect în dezbatere publică: Normă pentru completarea Normei ASF nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private was last modified: octombrie 19th, 2017 by Redacția ProLege

Recomandări

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter