CRJ a implementat proiectul „Monitorizarea drepturilor omului prin mecanisme internaționale”

3 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 730

Despre

 • Creșterea capacității de a monitoriza şi a face advocacy
 • În ce a constat proiectul
 • Declarația managerului proiectului

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a implementat în perioada septembrie 2014 – octombrie 2015 proiectulMonitorizarea drepturilor omului prin mecanisme internaționale”.

Obiectivul proiectului a fost de a crește capacitatea ONG-urilor și a think-tank-urilor/centrelor de cercetare de a monitoriza și a face advocacy, lucrând în coaliție, pentru implementarea standardelor de drepturile omului în România prin utilizarea mecanismelor și standardelor internaționale de drepturile omului (conveții/tratate internaționale în primul rând) la majoritatea cărora România este parte.

Astfel, proiectul a inclus:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro
 1. • O sesiune de formare pentru ONG-uri pe tema mecanismelor și instrumentelor internaționale de drepturile omului, ce a avut ca scop creșterea capacității ONG-urilor de a folosi aceste mecanisme și instrumente;
 2. • Redactarea a 5 documente de poziție/policy papers de către ONG-urile formate, cu asistența și contribuția CRJ, pe teme de interes comun pentru acestea. Activitatea a avut drept scop creșterea capacității ONG-urilor care deservesc grupuri vulnerabile/discriminate de a folosi standarde internaționale de drepturile omului pentru a problematiza situațiile cu care se confruntă persoanele discriminate și pentru găsi soluții, lucrând împreună la redactarea acestor documente. Problemele abordate au fost:
 • absența accesibilizării spațiului public pentru persoanele cu dizabilități;
 • dificultatea de a obține acte de identitate pentru persoane vulnerabile, care nu pot face dovada domiciliului;
 • absența unor centre pentru diseminarea culturii egalității de gen;
 • nevoia de centre de primiri urgență pentru victimele violenței sexuale;
 • nevoia de servicii avocațiale în regim pro bono;
 1. • Organizarea unei sesiuni de formare pentru jurnaliști pe tema Mecanisme și standarde internaționale pentru protecția drepturilor omului: instrumente pentru jurnaliști;
 2. • Redactarea unui material în domeniul combaterii infracțiunilor motivate de ură;
 3. • Organizarea unei Conferințe internaționale precedată de un seminar de formare pentru profesioniști din domeniul justiției, pe tema Combaterii infracțiunilor motivate de ură.

„Am simțit nevoia de a readuce ideea de drepturile omului în activitatea și discursul ONG-urilor în relația cu autoritățile. Trebuie să existe mai multe voci care solicită respectarea și implementarea standardelor de protecție a drepturilor fundamentale, cu sancțiuni adecvate și disuasive atunci când acestea se încalcă. Am abordat în mod particular și infracțiunile motivate de ură, un fenomen ignorat de sistemul de justiție românesc.

Diminuarea fenomenului discriminării nu se poate întâmpla dacă ne uităm doar la aranjamentele de asistență și incluziune socială, uitând să cerem în același timp respectarea standardelor internaționale de drepturile omului și sancționarea adecvată, adică aplicarea fără excepție a legii, atunci când dreptul de a nu fi discriminat este încălcat. Credem că proiectul se va dovedi a fi fost util pentru cei care au participat la activitățile sale., a declarat doamna Delia Niță, managerul proiectului.

Acest proiect a fost finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Sursa informației este Centrul de Resurse Juridice (www.crj.ro).

CRJ a implementat proiectul „Monitorizarea drepturilor omului prin mecanisme internaționale” was last modified: decembrie 2nd, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter