Proiectul de educație juridică în comunități dezavantajate „Fii informat, nu ignorat”

3 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 285
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Generația 6 a DSC_0429programului „Lideri pentru Justiție” a derulat sub egida Liderjust în perioada septembrie – decembrie 2015 proiectul pilot „Fii informat, nu ignorat”, un proiect de educație juridică în comunități dezavantajate.

Ideea proiectului a pornit încă din primele luni ale anului 2015, de la constatarea faptului că un procent semnificativ dintre cetățenii actualei societăți românești nu își cunosc drepturile, nu cunosc procedurile și semnificațiile juridice ale situațiilor cu care aceștia se întâlnesc în mod frecvent.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

Cele trei componente ale proiectului sunt următoarele:DSC_0438

1. Rolul autorităților publice  – Material pdf  | Format revistă

2. Probleme de dreptul muncii – Material pdf  | Format revistă

3. Aspecte legate de pensii  – Material pdf  |  Format revistă

 

 

Proiectul pilot s-a desfășurat în comuna „Filipeștii de Pădure”, o comunitate din Județul Prahova, rezultatul acestuia fiind de aproximativ 100 de cetățeni informați cu privire la drepturile lor și în legătură cu diverse aspecte juridice din cele trei domenii amintite anterior. Alături de întâlnirile cu cetățenii comunei Filipeștii de Pădure, echipa de proiect a avut și o deplasare la Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure, unde a discutat cu peste 30 de elevi despre importanța dreptului de vot, despre valori, despre rolul tinerilor și despre viitorul care îi așteaptă, despre importanța informării și a implicării.

Proiectul a fost derulat cu sprijinul financiar al Fundației Konrad Adenauer și în parteneriat cu organizația Funky Citizens.

Pentru mai multe detalii consultați sursa informației, Asociația LiderJust (www.liderjust.ro).

 

Proiectul de educație juridică în comunități dezavantajate „Fii informat, nu ignorat” was last modified: aprilie 20th, 2016 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter