Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

3 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 712

Despre

  • Proiectul de Lege
  • Expunerea de motive
  • Dezbatere publică

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Justiției supune dezbaterii publice Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectul de Lege modifică și completează Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii prin modificarea art. 47 și introducerea a două noi articole, art. 471 și art. 472.

Conform Expunerii de motive, acest proiect reglementează și clarifică regimul contestării în justiție a rezoluției de clasare în cazul prevăzut de art. 45 alin. (4) lit. b) din Legea nr. 317/2004, republicată, modificată și completată, după cum urmează:

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

• înainte de a se adresa instanței judecătorești competente cu o contestație împotriva rezoluției de clasare prevăzute la art. 45 alin. (4) lit. b), autorul sesizării trebuie să formuleze plângere la inspectorul – șef, în termen de 15 zile de la comunicare. Plângerea se soluționează în termen de cel mult 20 de zile de la data înregistrării la Inspecția Judiciară. Inspectorul – șef poate dispune fie respingerea plângerii, fie admiterea ei și completarea verificărilor. Completarea verificărilor se efectuează de către inspectorul judiciar, în termen de cel mult 30 de zile de la data la care a fost dispusă de inspectorul – șef;

• rezoluția inspectorului-șef prin care se respinge plângerea și rezoluția de clasare care a făcut obiectul plângerii  pot fi contestate la Secția de Contencios Administrativ a Curții de Apel București, în termen de 15 zile de la comunicare;

• Secția de Contencios Administrativ a Curții de Apel București soluționează contestația prin hotărâre definitivă;

• în cazul admiterii contestației, hotărârea judecătorească trebuie să cuprindă motivele pentru care a fost desființată rezoluția inspectorului-șef și rezoluția care a făcut obiectul plângerii și să indice împrejurările care trebuie lămurite, precum și mijloacele de probă ce urmează a fi administrate pentru completarea verificărilor.

Așadar, proiectul menține competența exclusivă a Curții de Apel București, Secția de Contencios Administrativ în ceea ce privește contestarea actelor emise de inspectorul judiciar în domeniul răspunderii disciplinare a magistraților, soluția legislativă propusă integrându-se în reglementarea deja existentă în cuprinsul Legii nr. 317/2004.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiției, str. Apolodor, nr.17, sector 5, București, pe fax, la nr. 037 204 1195, sau la adresa de e-mail [email protected].

👍Vezi și: Propunerile Plenului CSM de modificare a „Legilor Justiției” și rezultatul centralizării voturilor exprimate de judecători și procurori

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii was last modified: noiembrie 3rd, 2015 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter