Consiliul de Mediere solicită rediscutarea Proiectului Legii privind medierea şi organizarea profesiei de mediator într-un cadru procedural corect

9 nov. 2016
1 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1860

Despre

  • BP 64/25.02.2016
  • Strângere de semnături
  • Scrisorile deschise adresate Președinției României și Premierului României

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

4 ani de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale - Bucureşti
🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 9  noiembrie 2016: Consiliul de Mediere solicită rediscutarea Proiectului Legii privind medierea și organizarea profesiei de mediator într-un cadru procedural corect

Consiliul de Mediere aduce la cunoștință faptul că proiectul de modificare a Legii 192/2006 a fost adoptat de Senatul României, ca primă cameră sesizată.

În data de 7 noiembrie 2016, o delegație a Consiliului de Mediere a fost prezentă la Camera Deputaților, în vederea susținerii propunerii legislative în fața Comisiei juridice, de disciplină și imunități, alături de reprezentantul celor 45 de parlamentari inițiatori, domnul senator Alexandru CORDOȘ.

Back to Law School (sem. II) by UJmag.ro

În Comisia juridică, de disciplină și imunități, proiectul de lege a fost dezbătut de doar 4 deputați din cei 23 (astfel, comisia neîntrunind cvorumul necesar), un deputat PSD – singurul care a votat pentru aviz favorabil, doi deputați PNL și un deputat UDMR, cel din urmă, domnul deputat MÁTÉ András-Levente, solicitând, fără nicio explicație, eliminarea tuturor amendamentelor din proiect. Reprezentantul inițiatorilor, precum și cei ai beneficiarilor nu au fost lăsați să-și expună argumentele privind necesitatea corelării dispozițiilor legislative existente la dispozițiile imperative europene.

Având în vedere situația creată, Consiliul de Mediere apelează la toate grupurile politice parlamentare cu rugămintea ca la prima ședință a viitorului plen al Camerei Deputaților, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii 192/2006 să fie retrimis la Comisia juridică, de disciplină și imunități pentru a fi rediscutat într-un cadru procedural corect.

Consiliul de Mediere invită toate partidele politice să-și manifeste interesul față de proiectul legislativ în discuție, a cărui unic scop este acela de a servi nevoia/interesul social, nădăjduind că promisiunile făcute mediatorilor nu vor rămână neonorate.

Mugur Bogdan MITROI

Președinte Consiliul de Medier

Sursa informației


Update 20 octombrie 2016: Proiectul de modificare a Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator a fost adoptat de Senat

Senatul României a adoptat Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii 192/2006, a anunțat Consiliul de Mediere.

Scrisoare de mulțumire a Consiliului României adresată Senatului României

Consiliul de Mediere are onoarea și bucuria de a vă prezenta întreaga gratitudine, adresată atât în numele conducerii instituției noastre, cât, mai ales, în numele întregului corp profesional al mediatorilor din România. 

Vă asigurăm că cei 12000 de profesioniști ai medierii din România au așteptat cu speranță și interes votul dumneavoastră de astăzi, deznodământul favorabil al acestuia fiind o veste îmbucurătoare, pentru care aveți recunoștința lor și a noastră. Votul dumneavoastră de astăzi reprezintă o garanție și un pas important pentru realizarea dezideratului mediatorilor – o lege performantă, raliată exigențelor normative europene și nevoilor societale. De asemenea, acesta reprezintă și un moment de referință pentru profesia de mediator care, iată, la 10 ani de existență a Legii 192/2006 primește un nou imbold și o nouă perspectivă pentru viitor. 

Nu în ultimul rând, dorim să manifestăm aceeași recunoștință conducerii politice a partidelor din care faceți parte, rugându-vă, încă de pe acum, să transmiteți acest mesaj de bucurie și de speranță și colegilor deputați care, în perioada următoare, vor fi chemați să complinească ceea ce domniile voastre astăzi au început.

Mugur Bogdan MITROI


Update 6 octombrie 2016: Proiectul de modificare a Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator a fost reanalizat în Comisia Juridică a Senatului României

În data de 5 octombrie 2016, la Senatul României, președintele Consiliului de Mediere – domnul Mugur Bogdan Mitroi, vicepreședintele Consiliului de Mediere – domnul Zeno Daniel Șuștac și membrul în Consiliul de Mediere – domnul Ion Dedu, au avut o întâlnire de lucru cu membrii Comisiei Juridice a Senatului României, cu prilejul reanalizării proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii 192/2006.

Astfel, conducerea Consiliului de Mediere a prezentat și susținut din nou proiectul de lege, punând accentul pe beneficiul social ce poate fi adus prin îmbunătățirea legii medierii și pe necesitatea ralierii dispozițiilor existente la normativele imperative ale Directivei 52/2008/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Sursa informației


Update 22 septembrie 2016: Proiectul de modificare a Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator a fost retrimis către Comisia Juridică

Consiliul de Mediere salută decizia plenului Senatului adoptată în data de 20.09.2016, prin care s-a decis retrimiterea către Comisia Juridică a proiectului de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea și profesia de mediator.

Astfel inițiatorii și Consiliul de Mediere vor avea posibilitatea de a susține utilitatea și necesitatea adoptării proiectului depus.

Sursa informației


Update 10 iunie 2016: Participarea Consiliului de Mediere la ședința Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități

Consiliul de Mediere, reprezentat de domnii Mugur Bogdan Mitroi în calitate de președinte, Zeno Daniel Șuștac vicepreședinte și Ion Dedu membru în Comisia Permanentă, a participat la ședința din data de 7 iunie 2016 a Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități, condusă de doamna senator BIRÓ Rozalia-Ibolya, unde pe ordinea de zi s-a aflat și PL/250/2016 privind completarea și modificarea Legii 192/2006, se arată în comunicatul de presă al Consiliului de Mediere.

La dezbateri au fost prezenți și reprezentanții Ministerului de Justiție, domnul ministrul secretar de stat Florin Moțiu și doamna Belegante Violeta. În discuțiile inițiate de aceștia au fost invocate probleme sub aspectul implementării procedurii de mediere ca procedură prealabilă și probleme privitoare la caracterul de titlu executoriu al acordului de mediere. În prima fază poziția acestora a fost de susținere a neconstituționalității prevederilor propuse și a lipsei competenței profesiei, aspecte combătute cu argumente de către Consiliul de Mediere.

Consiliul de Mediere se arată surpins față de afirmația enunțată de către domnul senator Puiu Hașotti, membru al comisiei, cum că „profesia de avocat este mai importantă decât cea de mediator”. Precizăm public că nu înțelegem „profunzimea” acestei afirmații, instituția pe care o reprezentăm plecând mereu de la premisa colaborării între profesii și nu de la cea a ierarhizării acestora.

Consiliul mulțumește pe această cale doamnei președinte a Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități, senator BIRÓ Rozalia-Ibolya, pentru că a înțeles necesitatea transpunerii cu acuratețe a Directivei 2008/52/CE privind medierea în legislația națională.

Nu în ultimul rând, Consiliul mulțumește inițiatorilor proiectului de lege, manifestându-ne întreaga susținere instituțională față de acesta.


Corpul Profesional ale Mediatorilor din România demarează o campanie pentru strângerea de semnături începând cu luna iunie 2016, în vederea susținerii propunerii legislative inițiată de către 45 de parlamentari, înregistrată sub nr. BP 64/25.02.2016 la Senatul României, care privește modificarea și completarea Legii 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

Astfel Consiliul de Mediere și Corpul Profesional al Mediatorilor din Județe vor întocmi liste cu susținătorii propunerii de lege mai sus menționată. Acestea vor fi depuse în luna septembrie la Camera Deputaților, cameră decizională sub aspectul adoptării legislației privind medierea în România.

Prezenta acțiune continuă inițiativa Consiliului de Mediere prin care în perioada mai – iunie 2016 au fost chestionați magistrații, judecători și procurori, la nivel național sub aspectul utilității sociale a medierii ca procedură prealabilă.

De asemenea, Consiliul de Mediere a publicat două scrisori deschise adresate Președinției României și Premierului României prin care solicită susținerea acestora a respectivului proiect de lege.

Sursa informației

 

Consiliul de Mediere solicită rediscutarea Proiectului Legii privind medierea și organizarea profesiei de mediator într-un cadru procedural corect was last modified: noiembrie 9th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter