Recomandări
-
Ministerul Educației Naționale. Proiect în dezbatere publică: Strategia privind modernizarea infrastructurii educaţionale 2017-2023
-
ANAF: Aprobarea Procedurii de implementare și de administrare a grupului fiscal unic, precum și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare – PROIECT
-
Legea nr. 151/2016 privind ordinul european de protecție, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative
Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!
Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!
Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!
În data de 3.12.2014, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege propus pentru modificarea Codului muncii. Acesta aduce următoarele noutăți:
- La art. 16 se introduce alin. (5), cu următorul conținut: „Absențele nemotivate și concediile fără plată se scad din vechimea în muncă”.
- La art. 145 se modifică dispozițiile alin. (2), astfel: „Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește în contractul individual de muncă, cu respectarea legii și a contractelor colective de muncă aplicabile” și se introduc două noi alineate, alin. (5) și (6): „(5) În situația în care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru îngrijirea copilului bolnav a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situația de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate. (6) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual și în situația în care incapacitatea temporară de muncă se menține, în condițiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediul de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical”.